''Siyonist Güçler 2007'den Bu Yana Filistinli 5 Balıkçıyı Şehit Etti''

İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre, işgal güçleri 2007 yılından bu yana Filistinli 5 balıkçıyı şehit etti, 107 balıkçıyı yaralandı ve yüzlercesini de gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1102 Tarih: 22 Şubat 2017 14:33
''Siyonist Güçler 2007'den Bu Yana Filistinli 5 Balıkçıyı Şehit Etti''

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi dün (21 Şubat Salı) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal rejiminin 2007'de Gazze Şeridi'ni düşman ilan etmesinden bu yana balıkçılara yönelik ihlallerin arttığını ifade etti.
Bildiride, o tarihten bu yana işgal güçlerince Filistinli 5 balıkçının şehit edildiği, 107 balıkçının yaralandığı, 547 balıkçının gözaltına alındığı ve 181 balıkçı teknesine el konulduğu belirtildi.
El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin son ihlalini dün sabah gerçekleştirerek Beytlahiya kentinin kuzeybatısındaki El-Vaha bölgesi açıklarında kuşattığı 5 balıkçıyı gözaltına aldığını ve teknelerine el koyduğunu bildirdi.
Filistinli balıkçıların 9 Ekim 2000'den bu yana baskılara maruz kaldıklarını ve avlanma mesafelerinin kısıtlandığını kaydeden El-Mizan Merkezi, 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'nda Filistinli balıkçıların 20 mile kadar açılmalarına izin verilirken bu mesafenin önce 12 mile ve daha sonra 6 mile düşürüldüğünü, bazı zamanlar 3 mile kadar düşürüldüğünü açıkladı.
Bildiride, işgal güçlerinin Filistinli balıkçıları avlanma izni verilen bölgede dahi hedef aldığı, taciz ateşi açtığı, balıkçıları gözaltına aldığı, teknelerine ve av malzemelerine el koyduğu ifade edildi.
 
fiem

Yorumlar