Tahran'da Düzenlenen Filistin'e Destek Konferansı İnsanlığın Vicdanını Yeniden Uyandırdı

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin belirttiği gibi, Bazı Arap yönetimleri Siyonist rejimi müttefik, işgal karşıtı Filistin halk direnişini de tehdit ve korku kaynağı olarak nitelendiriyorlar.  

Görüntülenme: 1009 Tarih: 23 Şubat 2017 09:48
Tahran'da Düzenlenen Filistin'e Destek Konferansı İnsanlığın Vicdanını Yeniden Uyandırdı

Cumhurbaşkanı Ruhani, Filistin sorununun bir millet ve kavimin sorunu değil, zülüm ve baskıyla uluslararası hukukun açık ihlali ve uluslararası kuruluşların işlevsiz kalmasından, buna karşılık bir milletin kendi temel hak ve özgürlüklerini ihya etmek için sürdürdüğü kesintisiz kurtuluş cihadı olduğunu belirtti. Ruhani, Filistin halkıyla İslam tarihinin değerleri ve medeniyetini imha etmeye çalışan Siyonist rejime karşı  kurtuluş savaşı veren Filistin halkının haklı mücadelesi karşısında, uluslararası kuruluşlar ve bazı İslam ülkeleri yöneticilerinin utanç verici bir tutum izlediklerini, uluslararası barış ve güvenliğin sarsılmasına sebep olduklarını da sözlerine ekledi.

Ruhani, Batılı sömürgeci güçlerin iki kanlı ve yıkıcı dünya savaşı sonrası yakalandıkları sosyo-Ekonomik sorunlar konusunda hedef saptırmak  amacıyla, 1948 yılında sömürgeci ve sultacı hedeflerini gerçekleştirmek ve Ortadoğu ülkelerinin zengin kaynaklarını yağmalamak, kültürel ve dini zengin çeşitliliklerini ortadan kaldırmak amacıyla, Kudüs şerife ve Filistin topraklarına şiddet, işgal, soykırım ve cinayet fidanları ektiklerini, Siyonist İsrail rejimini her türlü silahla donattıklarını, bu gayri meşru rejimin kurucusu batılı ülkelerin de değerleri ve inanç sistemlerini çarpıtmaya başladığını, insanı ve uluslararası değerleri de alt etmeye sebep olduğunu, İsrail rejimini korumak için değerleri linç eden çifte standart politikalar uygulama zorunda kaldıklarını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail rejiminin insanlık düşmanı korkunç cinayetlerinin de Batı dünyasını suç ortağı yaptığını ve dünya Müslümanlarını da Batıya karşı kıyam etmelerine sebep olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin vurguladığı gibi, Siyonist İsrail rejiminin önemli karanlık emellerinden biri, Filistinlilerin topraksız avare ve mülteciler topluluğu olduğunu aşılamak, Filistin halk direnişini terörizmle eşdeğer göstermek, İslam ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmekle Filistin halkının haklarını ve bu mazlum halka karşı işlediği cinayetleri unutturmaktır. Siyonist yapay rejim, işlediği cinayetlerinin devamında bazı batılı ülkelerin liderleri de rehin almıştır. Nitekim ırkçı İsrail'e karşı yapılan her türlü mücadele, Amerika ve Avrupa'nın hayati menfaatlerine saldırı olarak nitelendiriliyor. İslam ve Ortadoğu ülkelerinde din adına şiddet ve terörizm insanların katliamına yol açmaktadır. Bazı İslam ülkelerindeki yönetimlerin kifayetsizliği, yapısal olarak fesada boğulmuş olmaları ve çöküşleri söz konusudur. Irak, Suriye, Yemen ve Afganistan'da her gün terörizm yüzlerce insanın katliamına sebep olmaktadır. İslam ülkeleri ve devletleri işbirliği ve dayanışma içinde olmak yerine bir birini suçlamakta ve karalamaktadırlar. Bu vahim durumda kârlı çıkan ise Kudüs'ü işgal eden gasıp ve terörist İsrail rejimidir.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin belirttiği gibi, Bazı Arap yönetimleri Siyonist rejimi müttefik, işgal karşıtı Filistin halk direnişini de tehdit ve korku kaynağı olarak nitelendiriyorlar. Müslüman Milletler, İslam ülkeleri yöneticilerinin İslam ümmetinin liderleri mi, yahut Siyonist işgalciler ve zalimlerle ilişkileri normalleştirmekle mi görevlendirilmiş kimseler olduklarını sorgulamalıdırlar. İslam ülkeleri ve komşu ülkelerin kardeş katliamına ve savaşa temelli olarak "Hayır" deme vakti gelip çatmadı mı? Nitekim İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei'nin de Filistin intifadasını destek konferansında vurguladığı gibi, İslam ülkelerindeki bütün kavmi, etnik guruplar ve halk kitleleri, İslami Vahdet içinde Filistin halkının meşru kurtuluş cihadını desteklemekle mükelleftirler. İslam bilgiler ve düşünürler de Müslümanlar arası ihtilafları çözümleme sorumluğunu üstlenmelidirler.

 Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Filistin halkının dünya toplumunun gönlünü kazandığı gibi, Siyonist rejimin iyice yalnızlaştığını, BM ve UNESCO'nun Filistin halkı lehine kararlar aldığını, bölgede kapsamlı barış, güvenlik ve istikrarı sağlamak için, Filistin topraklarının işgaline son verilmesi, mülteci duruma düşürülmüş Filistinlilerin kendi topraklarına geri dönmelerinin sağlanması, Kudüs merkezli birleşik Filistin devletinin kurulması, Müslüman ve Hıristiyan Araplarla Yahudilerin katılacakları referandumda Filistin kaderinin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

parstoday

Yorumlar