Ebu Ubeyde: ''Filistinli Esirlerin Özgürlüğü Hususunda Kararlıyız''

Ebu Ubeyde: Bergusi hakkındaki kararın bizim için hiçbir değeri yok! Filistinli esirlerin özgürlüğü hususunda kararlıyız! 

Görüntülenme: 3043 Tarih: 23 Şubat 2017 09:38
Ebu Ubeyde: ''Filistinli Esirlerin Özgürlüğü Hususunda Kararlıyız''

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, işgal mahkemesinin Nail El-Bergusi hakkında aldığı kararın kendileri için hiçbir değer taşımadığını vurguladı. 
 
Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ebu Ubeyde, Kassam Tugaylarının esirlerin serbest bırakılmaları hususunda kararlı olduklarını, doğru vaktin gelmesini beklediklerini belirtti. 
 
İşgal mahkemesi geçtiğimiz günlerde, esir takası anlaşmasında serbest bırakılan Nail El-Bergusi’nin yeniden serbest bırakılması yönündeki talebi reddetmiş ve hapis kararını onaylamıştı. 
 
Aslında Haziran 2014’te tutuklanan Bergusi’nin 30 ay boyunca hapsine karar verilmişti ve karar dolayısıyla Kasım 2016’da Bergusi’nin serbest bırakılması gerekmekteydi. 
 
Ancak serbest bırakılmasını reddeden işgal yönetimi, hakkında daha önceden alınmış olan 18 ay hapis ve müebbet hapis kararının yeniden alınmasına hükmetti. 
 
Filistin’in Ramallah şehrinden olan Bergusi’nin 59 yaşında olduğu, hayatının 36 yılını belirli aralıklarla hapishanede geçirdiği biliniyor. 
 
Öte yandan Kassam Tugayları, içinde bulunduğumuz Şubat ayının başlarında İsrail’in bölgesel ve uluslararası arabulucular aracılığıyla yeni bir esir anlaşmasının sağlanması için teklif gönderdiğini ortaya çıkardı. 
 
El-Cezire’ye özel röportaj veren bir Kassam yetkilisi, İsrail’in sunduğu tekliflerin taleplerini karşılamadığını, ticari kolaylıklar sağlanması karşılığında İsrailli esirlerin serbest bırakılması yönündeki teklifin ise asılsız olduğunu dile getirdi. 
 
Bu tür haberlerin talepleri hususunda ısrarcı olan direnişe karşı psikolojik bir savaş yürütmeyi hedeflediğini, esirlerin serbest bırakılması meselesinin insani ve ulusal bir mesele olduğunu ve bu husustaki ısrarlarından asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. 
 
Kassam yetkilisi, Gazze’de İsrailli esirlerin güvenliğinden sorumlu olan birime işgal güçlerinin Filistinli esirleri hedef alan hak ihlallerini dikkate alarak muamele etmeleri yönünde talimat verildiğini de belirtti. 
 
Kassam Tugayları geçtiğimiz sene İsrailli 4 esir hakkında fotoğraf yayınlamış, ancak esirlerin durumu hakkında en küçük bir bilgi dahi vermemişti. 
 
Hamas’ın bu esirlerin serbest bırakılması için yeni bir esir takası anlaşması yapılmasından başka herhangi bir teklifi kabul etmemekte kararlı olduğu, nitekim 2011 yılında yapılan esir takasında serbest bırakılanların bir kısmının daha sonra yeniden tutuklanmasının da bu hususta kritik bir rol oynadığı belirtiliyor. 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar