Filistin'in Tahran Büyükelçisi'nden İran'a Teşekkür ve Övgü

Filistin'in İran Büyükelçisi, 6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansının önemine işaretle, Tahran'da düzenlenen bu konferansta dünyaya Filistin halkının mazlumluğu ve haklılığı gösterildiğini belirtti.  

Görüntülenme: 933 Tarih: 23 Şubat 2017 08:07
Filistin'in Tahran Büyükelçisi'nden İran'a Teşekkür ve Övgü

Filistin'in Tahran Büyükelçisi Salah Zavavi, İRNA'ya yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti'ne İslam ülkeleri arasında sağlam ilişkilerin kurulması ve Filistin meselesine daha fazla ilgi gösterilmesi için verdiği yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Zavavi, ABD'nin büyükelçiliğinin Tel-Aviv'den Kudüs'e taşıma ve işgal topraklarında ezan yasağının Amerikancı-Siyonist planı olarak niteledi, Donald Trump başta olmak üzere ABD ve Siyonistler'in Müslümanlar'a karşı düşmanlığının her geçen gün daha da netleştiğini ifade edip, Tahran'daki Filistin İntifadasına Destek Konferansının ABD ve Siyonistlerin Filistin'e karşı komplolarını ifşa ettiğini vurguladı.

6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı, Salı günü İslam İnkılabı Rehberi'nin beyanatı ile başladı, dün sonuç bildirisinin yayınlanmasının ardından çalışmalarına son verdi.

Sonuç bildirisinde İslam ülkelerinden ABD'nin büyükelçiliğini Tel-Aviv'den Kudüs'e taşıması halinde, Washington'daki büyükelçiliklerini kapatmaları istendi

Konferansa 80 ülkeden siyasi yetkililer ve şahsiyetler katıldı.

parstoday

Yorumlar