Siyonist Güçlerden Batı Yaka’da Yapılan Gösterilere Sert Müdahale

Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrine bağlı Be’lin ve Na’lin köylerinde ırkçı ayrım duvarıyla Yahudi yerleşke inşaatlarına karşı yapılan gösterilere sert müdahale eden işgal güçleri birçok kişinin göz yaşartıcı bombalardan boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldular. 

Görüntülenme: 1190 Tarih: 24 Şubat 2017 19:26
Siyonist Güçlerden Batı Yaka’da Yapılan Gösterilere Sert Müdahale

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, ayrım duvarının arkasında pusu kuran işgal güçlerinin, göstericilerin duvara yaklaşmalarını engellemek için aşırı derecede göz yaşartıcı bomba kullanmaları sonucu birçok kişi gazlardan etkilendi.
Kaynaklar, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi yağdırmalarına rağmen birkaç göstericinin duvara tırmanıp zirvesine Filistin bayrağı asmayı başardığını belirttiler.
Daha sonra köyde yürüyüşe geçen göstericiler işgalciye karşı direnişin sürdürülmesini ve esirlerin de serbest bırakılmasını isteyen sloganlar attılar.
Diğer taraftan Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde, İbrahim Halil Camii katliamının 25’inci yıldönümünü anmak, işgalcinin kapattığı Şehitler Caddesinin açılmasını talep etmek ve Kadim Belde halkıyla dayanışmak için bugün Cuma namazından sonra yapılan gösteri işgal güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı.
Filistinli ve yabancı aktivistlerin yanında, yerleşim birimi inşaatına karşı gençlik örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yüzlerce kişi bugün Kadim Beldeye doğru yürüyüşe geçip, buraya yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin bölgeden gitmelerini istediler.
Göstericilerin önünü kesen işgal güçleri göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanarak göstericilerin Kadim Beldeye ulaşmalarını engellediler. Saldırıda birçok göstericinin etkilendiği belirtildi.
25 Şubat 1994 yılında İbrahim Halil Camiinde yapılan katliamın ardından işgal yönetiminin camiye giden Şehitler Caddesini araçlara kapatması yüzünden Filistinliler ciddi sıkıntılar çekiyor.
 
fiem

Yorumlar