Filistin Diasporası Halk Konferansı Çalışmalarına Başladı

Filistin Diasporası Halk Konferansı bu sabah (25 Şubat Cumartesi) İstanbul'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde başladı. 

Görüntülenme: 1426 Tarih: 25 Şubat 2017 15:23
Filistin Diasporası Halk Konferansı Çalışmalarına Başladı

Filistinli izci çocukların gösterisi, Filistin ve Türk milli marşlarının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. 
Konferansta ilk konuşmayı Hazırlık Komitesi Başkanı Hişam Ebu Mahfuz yaptı. Filistin davasının birçok tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirten Ebu Mahfuz, Filistinli mültecilerin çektikleri sıkıntılara dikkat çekti.
Ebu Mahfuz, başta vatan topraklarına dönüş hakkı olmak üzere Filistin halkının sabitelerini ve haklarını korumak üzere Filistin diasporasının harekete geçmesinin vaktinin geldiğini söyledi.
Filistin diasporasının uzun süre yok sayıldığını belirten Ebu Mahfuz, "Filistin halkının üzerinde kimsenin vesayet hakkı yok" diyerek, konferansın düzenlenmesine karşı çıkanlara cevap verdi.
Filistin Ulusal Konseyi eski üyesi ve Konferans Başkanı Enis Fevzi Kasım ise konuşmasına başlamadan işgal zindanlarında yatan Filistinli esirler için bir dakikalık saygı duruşu yapılmasını istedi.
Oslo Anlaşması'nın tamamen İsrail tarafından yazıldığını belirten Kasım, Filistin Diasporası olarak Filistin Kurtuluş Örgütü'nde hak ettikleri rolü istediklerini söyledi.
Kasım, Filistinli hiçbir liderin Filistinli bir grubu FKÖ çatısı dışında tutma hakkı olmadığını ifade etti ve Filistin Yönetimi'nin Filistin halkının yarısını işgalci askeri yöneticiye hediye olarak sattığını belirtti.
 
 fiem

Yorumlar