Filistinli Şair Ebu Diyye: 52 Çocuğum ve Torunum Var, Hepsi Filistin'e Feda Olsun

Avrupa Filistinlileri Konferansı Başkanı ve Filistin El-Avde Merkezi Başkanı Macid Ez-Zir, işgalcilere seslenerek "Sizin döneminiz bitti. Filistinli mültecilerin vatanlarına dönecekleri dönem başladı" dedi. 

Görüntülenme: 1416 Tarih: 25 Şubat 2017 02:06
Filistinli Şair Ebu Diyye: 52 Çocuğum ve Torunum Var, Hepsi Filistin'e Feda Olsun

"Bulunduğumuz ülkelerde başarılı ve o ülkeye yararlı olmalıyız" diyen Ez-Zir, söz konusu başarının Filistin davası yararına kullanılması gerektiğini ifade etti.
Kuveyt'te yaşayan Filistinli şair ve edip Muhammed Ebu Diyye, işgalcilerin Filistin'i işgallerini "Halksız bir toprağa geldik" diyerek yalan söylediklerini ifade etti.
Vatan topraklarında 15 yıl yaşadığını anlatan Ebu Diyye, ilkokul günlerinin hatıralarını anlatarak, çocukların tarıma yardımcı olduklarını söyledi.
Filistin'den nasıl göç ettiklerine ve göç sırasında çektikleri sıkıntılara değinen Ebu Diyye, işgalcilerin Batı ülkeleri pasaportları taşıdıkları ve ilk fırsatta Filistin'den kaçmaya hazır olduklarını bildirdi.
Filistinli şair, kahramanlar doğuran ve oğlu şehit olduğunda tatlı dağıtan Filistinli kadınları selamladı. 
Filistin'de sahip oldukları toprakların tapusunu da gösteren Ebu Diyye, çocuklarının ve torunlarının sayısının 52 olduğunu bildirerek, "Hepsi Filistin'e feda olsun" dedi.
 
fiem

Yorumlar