Gasıp İsrail'in Kapattığı Okulun Önünde Gösteri Yapıldı

Kudüs'ün güneyindeki Sur Bahir'de bulunan Seçkinler Erkek İlköğretim Okulu'nun kapatılması sebebiyle bugün (26 Şubat Pazar) sabah öğrencilerin velileri, yakınları ve Sur Bâhir ahalisi okula destek ve işgal rejimin uygulamasını protesto amacıyla dayanışma eylemi düzenledi. 

Görüntülenme: 1153 Tarih: 26 Şubat 2017 13:15
Gasıp İsrail'in Kapattığı Okulun Önünde Gösteri Yapıldı

Seçkinler İlköğretim Okulu'nun müdürü Luey Cemal Bukeyrat Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada dayanışma eyleminin bölge ahalisinin siyonist işgal rejiminin hiçbir gerekçeye dayanmayan haksız kararına bir tepki olduğunu ifade etti. Bukeyrat, işgal rejiminin bu kararının okulun herkesin takdirini kazanan ve büyük ilgiye mazhar olan çalışmalarını yürütmesinin üzerinden altı ay geçtikten sonra geldiğini ifade etti.
Bukeyrat, okulun ruhsat için gerekli olan tüm evrakları 2016'dan itibaren verdiğini, eğitim sorumlusunun da okulu ziyaret edip denetlemeyi yaptığını, eğitim yılının başlangıcından itibaren resmi işlemlerde hiçbir sorun olmadığını; eğitim sorumlusunun da gerekli denetlemeleri yaptıktan sonra Seçkinler İlköğretim Okulu'nun diğer okullar gibi eğitim verdiğine hükmettiğini, olumlu rapor vererek okula ruhsat verilmesini talep ettiğini söyledi.
Bukeyrat işgal rejiminin kapatma kararının arkasında okul aleyhinde yürütülen ve tamamen asılsız iddialara dayanan kampanyaların yer aldığını ifade etti. 
fiem

Yorumlar