Hüseyin Emir Abdullahiyan 6. Uluslararası Filistin'e Destek Konferansını Değerlendirdi

Filistin Konferansı Sekreteri, bu konferansta 736 yabancı misafiri ağırladıklarını ve bunlardan 327’si resmi olarak faaliyette bulunan Filistin içi ve dışından gelen STK üyesi olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1510 Tarih: 27 Şubat 2017 15:05
Hüseyin Emir Abdullahiyan 6. Uluslararası Filistin'e Destek Konferansını Değerlendirdi

İran Meclis Başkanı Uluslararası İlişkiler Özel Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, geçen hafta Tahran’da düzenlenen “6. Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı”yla ilgili Mehr’e yaptığı açıklamada, “Filistin Konferansı, İslam İnkılabı sonrası bu alanda düzenlenen 6. toplantıydı. Bu konferansta 736 yabancı misafiri ağırladık, bunlardan 327’si resmi olarak faaliyette bulunan Filistin içi ve dışından gelen STK üyesiydi. Bunların yanında, Siyonist Rejim’in karşısında direnme alanında aktif olan Hamas, İslami Cihat, Seraya el-Kudüs, Fetih ve diğer gruplar da misafirlerimiz arasında yer alıyorlardı” ifadelerinde bulundu.

Abdullahiyan, değerlendirmelerine şöyle devam etti: Konferansa katılan toplam 48 üst rütbeli parlamenter heyetin arasında 22 meclis başkanı, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve bu ülkenin Dışişleri Bakanı’yla beraber 88 ülkeden gelen özel katılımcı yer alıyordu.

6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı Sekreteri, son olarak “Parlamento yetkilileri ve Filistinlilerle birlikte onların destekleyicilerinden oluşan bir yüksek konsey, bu toplantıda alınan kararların uygulanmasını takip edecektir” şeklinde konuştu.

mehrnews

Yorumlar