Filistinliler Trump Dönemi Konusunda Karamsar

Kudüs Enformasyon ve İletişim Merkezi'nin Friedrich Ebert Vakfı'yla birlikte gerçekleştirdiği ankete göre Filistinlilerden yüzde 53,7’sinin Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinden sonra Arap-İsrail çatışmasının çözümü konusunda daha kötümser olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 1344 Tarih: 03 Mart 2017 09:24
Filistinliler Trump Dönemi Konusunda Karamsar

Anket sonuçlarına göre Filistinlilerden sadece yüzde 4,7’sinin çözüm konusunda daha iyimser olduğu ifade edildi.
2009 yılında Barack Obama ABD Başkanı seçildiğinde gerçekleştirilen ankette sonuçların yüzde 28,1 daha iyimser ve yüzde 18,9 daha kötümser olarak çıktığı hatırlatıldı.
Ankete katılanların yüzde 48,5’inin Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin İsrailliler ve Filistinliler arasında adil bir çözüme ulaşılma şansını azalttığını düşündüğü, yüzde 5,1’inin ise barış şansının arttığı görüşünde olduğu belirtildi.
2009 yılında yapılan ankette Obama'nın başkan seçilmesiyle barış şansının arttığını düşünenlerin oranının yüzde 35,4 ve azaldığını düşünenlerin oranının ise yüzde 11,5 olduğu ifade edildi.
ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına verilecek en iyi karşılığın ne olacağı konusundaki soruya ise ankete katılanların yüzde 23,4’ü Filistin'in İsrail'i tanımaktan vazgeçmesi cevabını verirken, yüzde 19,7’si ABD Büyükelçiliğini boykot etmek, yüzde 18,7’si Birleşmiş Milletler'e şikâyet başvurusunda bulunmak ve yüzde 16,5’inin de ABD'yi barış görüşmelerinde aracı olarak kabul etmemek olduğunu söyledi.
 
fiem

Yorumlar