Lübnan Parlamentosu 'Direniş İçin Vefa' Grubundan Ayetullah Hamanei'ye Filistin Övgüsü

Lübnan parlamentosunda 'direniş için vefa' adlı fraksiyon, İran İslam inkılabı rehberinin Tahran'da düzenlenen Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı'na verdiği destek ve kesin tutumunu övdü.  

Görüntülenme: 1481 Tarih: 03 Mart 2017 04:54
Lübnan Parlamentosu 'Direniş İçin Vefa' Grubundan Ayetullah Hamanei'ye Filistin Övgüsü

Geçen hafta Tahran'da 80 ülkeden yüzlerce delegenin katıldığı Uluslararası Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı'nın yankıları sürerken,  İslam inkılabı rehberi sözkonusu konferansta  konuşma yapmış ve açık bir şekilde Filistin halkı ve intifadasına destek vermiş ve İslam inkılabı rehberinin sözkonusu konuşması, uzmanlar arasında  önemli ve yapıcı olarak  yankı bulmuştu.

Lübnan el'Menar kanalı,  Lübnan Parlamentosu'nda  'Direniş için vefa' adlı fraksiyondan naklen verdiği haberde,  İran'ın Amerika ve müttefiklerinin yaptırımlarına rağmen  bölge ve dünyada Filistin'in en büyük hamisi olarak  tutumunu sürdürdüğü  ve siyonist İsrail'e karşı bütün gruplara  sahip çıktığını ve İran'ın bu tutumunun övgüye değer olduğunu bildirdi.

Sözkonusu fraksiyon, İran İslam Cumhuriyetinin Filistin meselesinde  önerilerinin gerçekte Filistin halkını zafere kavuşturacak öneriler olduğunu  bildirdi.

Sözkonusu fraksiyon,  ayrıca Lübnan ve diğer yerlerdeki Filistinli mültecilerin sorunlarının giderilmesi için de ortak tutum sergilenmesinin zaruri olduğunu bildirdi. 

parstoday

Yorumlar