Hamas Refah'ta Gösteri Düzenledi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejimi zindanlarında açlık grevi sürdüren Filistinli esirlere Gazze’nin güneyinde yer alan Rafah şehrinin ortasındaki Şehitler Meydanında gösteri düzenledi. 

Görüntülenme: 1817 Tarih: 03 Mart 2017 02:09
Hamas Refah'ta Gösteri Düzenledi

Hamas’ın çağrısı üzerine birçok direniş grubu temsilcisinin yanında kalabalık bir halk kitlesinin katılımıyla düzenlenen gösteride direnişin elindeki esirlere işaret eden “Esirlerimiz gün yüzünü görmeden siz de göremezsiniz”, “Kahraman gazeteci El-Gig’e özgürlük”, “Özgürlük randevumuz”, “Zincirler mutlaka kırılmalı”, “Mervan El-Bergusi’ye özgürlük” gibi dövizlerin taşınması dikkat çekti.
Gösteride konuşan Hamas mensubu milletvekili Yunus El-Estal “Filistin direniş güçleri son savaşta daha çok işgal askeri esir almayı başardı. Bu dosya şu anda sıcak ve hareketlidir. Ayak diretse de işgalcinin yeni bir esir takas anlaşmasını kabul etmekten başka çaresi yoktur. Filistinli esirlerin Siyonist işgal rejimi zindanlarından kurtulacakları konusunda umutluyuz” dedi.
İşgale karşı silahlı ve halk direnişinden başka bir çözümün olamayacağını ifade etmek için burada olduklarını belirten El-Estal, Hamas hareketinin hazırlık yaptığını, elindeki imkânları geliştirdiğini, düşmanı bu topraklardan silip süpürünceye kadar direnişe devam edeceklerini ifade etti.
 
 fiem

Yorumlar