​Gazze'de Filistinli Esirlere Destek İçin Açlık Grevi Eylemi

Gazze Şeridi'nde onlarca Filistinli bugün (5 Mart Pazar) işgal zindanlarında açlık grevinde olan Filistinli esirlere destek amacıyla bir günlük açlık grevi yaptı. 

Görüntülenme: 1645 Tarih: 05 Mart 2017 12:32
​Gazze'de Filistinli Esirlere Destek İçin Açlık Grevi Eylemi

Açlık grevindeki Filistinli esirlere destek amacıyla Gazze kenti Meçhul Asker Meydanı'nda Vaid İnsan Hakları Derneği, Filistinli Gazeteciler Forumu, Filistinli milli ve İslami gruplar Esirler Komitesi tarafından eylem çadırı kuruldu.
Vaid Derneği Başkanı Tevfik Ebu Naim, basın toplantısında yaptığı konuşmada, esirler davasının uluslararası kurumların ve Birleşmiş Milletler'in gündeminde olmadığını belirterek, esirler davasının uluslararası platformlara taşınması ve daha etkin bir şekilde destek verilmesi çağrısında bulundu.
Ebu Naim, Filistin halkının asıl davalarıyla meşgul olabilmesi için Filistin sahasındaki bölünmüşlük haline son verilmesini istedi ve Filistin halkının esirlerin işgal zindanlarından kurtarılması konusunda Filistin direnişine büyük ümitler bağladığını söyledi.
Filistinli Gazeteciler Forumu Başkanı İmad El-İfranci de yaptığı konuşmada,  Arap medyasını Filistinli esirler davasına daha çok ilgi göstermeye ve yayınlarında esirlerle ilgili konulara daha geniş yer vermeye çağırdı.
El-İfranci, Birleşmiş Milletler'den ve BM İnsan Hakları Konseyi'nden, Dünya Gazeteciler Birliği ve Arap Gazeteciler Birliği'nden 28 gündür açlık grevinde olan esir gazeteci Muhammed El-Gig'in serbest bırakılması için devreye girmelerini istedi.
 
fiem

Yorumlar