Hamas'tan Ramallah Şehidine Övgü

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli direnişçi Basil El-A'rac'ın şehadetinin güçlü direniş bilincine örnek olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1664 Tarih: 06 Mart 2017 13:16
Hamas'tan Ramallah Şehidine Övgü

Hamas sözcülerinden Hüsam Bedran, bugün (6 Mart Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Filistin topraklarına çöreklenen işgal olduğu sürece şehitler kervanının durmayacağını ifade etti.
Bedran, Filistinli grupları Filistin Yönetimi'nin işgal güçleriyle yaptığı güvenlik koordinasyonuna son vermek için hep birlikte çaba göstermeye davet etti.
Güvenlik koordinasyonunun Filistinli direnişçileri işgal güçlerine teslim ettiğini ve işgal ordusunun peşinde olduğu direnişçilere ulaşmasını kolaylaştırdığını söyleyen Bedran, şehit El-A'rac ve arkadaşlarının başına gelenin Filistin Yönetimi'nin benimsediği güvenlik koordinasyonunun çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydetti.
Şehit El-A'rac'ın Filistin Yönetimi zindanlarından çıktıktan sonra sürekli işgal güçlerince kovalandığını bildiren Bedran, şehidin arkadaşlarının ise Filistin Yönetimi zindanlarından çıkar çıkmaz gözaltına alındıklarını hatırlattı.
Filistinli genç direnişçi Basil El-A'rac, bu sabah erken saatlerde Ramallah kentindeki bir evde işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit oldu.
 
 fiem

Yorumlar