El-Hayye: Gazze Şeridi'nde Fikri Sapkınlığa ve Radikalizme Yer Yok

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Filistin'de ve Gazze'de fikri sapkınlıklara, radikalizme ve teröre yer olmadığını söyledi. 

Görüntülenme: 2969 Tarih: 07 Mart 2017 09:48
El-Hayye: Gazze Şeridi'nde Fikri Sapkınlığa ve Radikalizme Yer Yok

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı'nın Gazze'deki İslam Üniversitesi'nde bugün (7 Mart Salı) düzenlediği "Anlayış krizi ve radikalizmle ilişkisi" konulu konferansta konuşan El-Hayye, "Aşırılığı, radikalliği ve şiddeti reddediyoruz. Çünkü bunların dinimizde yeri yok" dedi.
Radikalizmin tanımında karmaşa olduğunu ve İslami hareketlere bu noktada haksızlık yapıldığına işaret eden El-Hayye, Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı'ndan Gazze Şeridi'nde gençler arasında dini bilincin yayılması için çalışma yapmasını istedi.
Bazılarının Filistin toplumunda fitne çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken El-Hayye, "Şiddetin nedenini tespit edip tedavisini yapmalıyız" dedi.
Gazze Şeridi'nde radikal fikirlere yer olmadığını ve söz konusu fikirleri benimseyen kişiler bulunmadığını kaydeden El-Hayye, Hamas'ın da şiddeti ve radikalizmi reddettiğini söyledi.
Halil El-Hayye, haksızlık ve zulmün radikalizmin ve aşırılığın büyüyüp gelişmesine ortam hazırladığını ve yardımcı olduğunu dile getirdi.
 
 fiem

Yorumlar