Filistinli Kadın Esirler Özgürlüklerine Kavuşmayı Bekliyor

Filistin Kültür Bakanlığı, yerel ve uluslararası örgütleri işgal zindanlarında tutulan Filistinli kadın esirlerin serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1284 Tarih: 08 Mart 2017 09:24
Filistinli Kadın Esirler Özgürlüklerine Kavuşmayı Bekliyor

Filistin Kültür Bakanlığı bugün (8 Mart Çarşamba) Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Filistinli kadınlar selamlandı.
Filistinli kadınların şehit oldukları, esir oldukları ve kahramanlar yetiştirdikleri belirtilen bildiride, kadınların Filistin halkının direnişini güçlendirdikleri ifade edildi.
Filistinli kadınların kültür, sanat, edebiyat ve direniş gibi her alanda öne çıktıklarını kaydeden Filistin Kültür Bakanlığı, Filistin kültür mirasına sahip çıkan kadınların düşmanla mücadelede olduğu kadar kültür alanında da iz bıraktıklarını söyledi.
Bildiride, Filistin kadınına kültürel alanda destek olacak ve mücadelesini güçlendirecek projeler üretilmesi çağrısı yapıldı.
Filistin Kültür Bakanlığı, basın-yayın organlarından da işgale rağmen büyük başarılara imza atan Filistinli kadınların başarılarına ışık tutmalarını istedi.
 
fiem

Yorumlar