Siyonist Rejim Filistinli Esir Gazeteci Muhammed El-Gig'i Hastaneye Kaldırdı

Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig'in ailesi, idari hapis cezasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevinde bir ayı geride bırakan El-Gig'in sağlık durumunun kötüye gittiğini ve işgal yönetimi tarafından hastaneye kaldırıldığını söyledi. 

Görüntülenme: 1261 Tarih: 09 Mart 2017 00:18
Siyonist Rejim Filistinli Esir Gazeteci Muhammed El-Gig'i Hastaneye Kaldırdı

Esir Muhammed El-Gig'in eşi Feyha Şeleş, bugün (8 Mart Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Filistinli gazetecinin avukatının ziyaretine gittiğini fakat kendisine El-Gig'in Tel Aviv'deki Assaf Harofeh Hastanesi'ne kaldırıldığının söylendiğini bildirdi.
Eşinin hastaneye kaldırılmasının sağlık durumu hakkında kötü bir işaret olduğunu kaydeden Şeleş, Muhammed El-Gig'in şu anki açlık grevinin daha önceki açlık greviyle kıyaslanamayacağını ifade etti.
Şeleş, "Muhammed şu anki açlık grevine 90 gün süren önceki açlık grevinden bitkin bir şekilde çıktıktan sonra başladı" dedi.
Filistinli esir gazeteciye destek için gerçekleştirilen halk etkinliklerine de değinen Şeleş, eşine halk desteğinin olduğunu fakat henüz yeterli düzeyde olmadığını belirtti.
Esir gazeteci Muhammed El-Gig'in sürdürdüğü açlık grevinin önemine işaret eden Şeleş, bu eylemin başarılı olmasının daha önce açlık grevi yapıp özgürlüğe kavuşmuş diğer esirleri de yeniden gözaltına alınmaktan koruyacağını söyledi.
 
 fiem

Yorumlar