İbrahim El-Mekadime'nin Şehadetinin 14'üncü Yıldönümü

Dün (8 Mart Çarşamba), işgal güçlerinin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın önde gelen düşünürlerinden, siyasi liderlerinden ve Filistin'de askeri faaliyetlerin kurucularından İbrahim El-Mekadime'yi şehit edişinin yıldönümüydü. 

Görüntülenme: 2541 Tarih: 09 Mart 2017 16:48
İbrahim El-Mekadime'nin Şehadetinin 14'üncü Yıldönümü

Dostları onu güçlü, sabırlı, etkileyici, sağlam karakterli, zorlukların üstesinden gelen bilinç ve düşüncede lider bir isim olarak tanıdı.
Düşmanları ise Hamas Hareketi'nin siyasi ve askeri kurumlarını inşa ederek geliştiren ideolojik ve nükleer bir silah gibi gördü.
8 Mart 2003'te işgal ordusuna ait dört savaş uçağı İbrahim El-Mekadime'yi taşıyan sivil aracı birkaç füzeyle vurdu. Saldırıda El-Mekadime ve beraberindeki üç kişiyle birlikte o an yoldan geçmekte olan bir kişi de şehit oldu.
Şehit İbrahim El-Mekadime, 1950 yılında Cibaliya Mülteci Kampı'nda dünyaya geldi. Ailesi kampa Beyt Deras beldesinden göç etmişti. Daha sonra El-Bureyc Mülteci Kampı'na taşındı. Evli ve yedi çocuk babasıydı.
İlkokulu UNRWA okulunda okudu. Oldukça başarılı bir öğrenciydi. Liseyi pekiyiyle bitirdi. 1968'de Mısır'daki bir üniversitede diş hekimliği fakültesine kaydoldu.
Mezuniyetinden sonra Gazze'deki Eş-Şifa Hastanesi'nde diş hekimi olarak çalışırken Filistin Yönetimi tarafından siyasi görüşleri nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı. Daha sonra Gazze'deki İslam Üniversitesi Hastanesi'nde çalışmaya başladı.
Bir grup arkadaşıyla Müslüman Kardeşler'in Gazze'deki ilk silahlı gücünü oluşturdu. İlk kez 1984 yılında silah edinmek ve Gazze'de silahlı birim kurmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Sekiz yıl hapse mahkûm edildi. Daha sonra yeniden gözaltına alındı ve işgal zindanlarında toplam on yıl yattı.
 
1996 yılında gizli askeri birim kurma ithamıyla Filistin Yönetimi tarafından gözaltına alındı ve üç yıl zindanda tutuldu. Bu süre içinde çeşitli işkencelere maruz kaldı.
 
fiem

Yorumlar