Gazzeli Balıkçıların Eşleri Siyonist Güçlerin İhlallerini Protesto Etti

Gazze Şeridi'ndeki balıkçıların eşleri adına konuşan Fatıma Bekir, işgal güçlerinin sürekli Filistinli balıkçıları hedef alması nedeniyle sürekli korku içinde yaşadıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 2818 Tarih: 10 Mart 2017 15:48
Gazzeli Balıkçıların Eşleri Siyonist Güçlerin İhlallerini Protesto Etti

Fatıma Bekir, uluslararası kurumların ve insan hakları örgütlerinin işgal donanmasının Filistinli balıkçılara yönelik ihlalleri karşısında sessiz kalmasını da eleştirdi.
Gazze Şeridi balıkçılarının eşleri ve anneleri bugün (9 Mart Perşembe) Demokratik Cephe Kadın Kollarının düzenlediği gösteriye katılarak, işgal güçlerinin Filistinli balıkçılara yönelik cinayetleri aleyhine sloganlar attı.
İşgal yönetiminden gözaltındaki tüm Filistinli balıkçıları serbest bırakmasını isteyen Fatıma Bekir, işgal güçleri tarafından hedef alınan balıkçıların maddi kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini bildirdi.
Demokratik Cephe Kadın Kolları üyelerinden Suad Bekir de uluslararası toplumdan avlanma mesafesini 12 mile çıkarması için işgal yönetimine baskı yapmasını istedi.
Suad Bekir, işgal donanması komutanlarının Filistinli balıkçılara yönelik ihlaller nedeniyle yargılanmaları gerektiğini ifade ederek, balıkçı eşlerinin ve annelerinin sabırlarını ve direnişlerini de övdü.
Demokratik Cephe Siyasi Birimi üyesi Talal Ebu Zarife, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, bugünkü etkinliğin Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlendiğini söyledi.
 
fiem

Yorumlar