Umm’ul-Fahm Halkı Kudüs'te Ezanın Yasaklanmasını Protesto Etti

1948’de işgal edilmiş Filistin toprakları içinde yer alan Umm’ul-Fahm halkı dün Cuma namazından sonra yaptığı gösteride işgal rejiminin ezanı yasaklamasını protesto etti. 

Görüntülenme: 1433 Tarih: 11 Mart 2017 18:10
Umm’ul-Fahm Halkı Kudüs'te Ezanın Yasaklanmasını Protesto Etti

Arap 48 sitesi verdiği haberde, Cuma namazından sonra gösteri yapan Filistinlilerin dini özgürlükleri kısıtlamayı hedefleyen işgal rejiminin ezanı yasaklayan ırkçı kanununu kınayan dövizler taşıdıklarını belirtti.
Arap 48’e konuşan Umm’ul-Fahm’daki Halk Komitesi Başkanı Ahmed Şerim, “Bu, işgalcinin çıkardığı Nazi kararına karşı yapılmış ilk eylemdir. Halk Komitesi olarak insanları dini özgürlüklerden mahrum eden bu kanuna karşı gösteri yapmaya karar verdik. Bununla kutsallarımıza saldırmanın bizim için kırmızı çizgi olduğunu göstermek istedik” dedi.
Ebu Şerim devamla “Çıldırmış olan bu rejim dini bir savaşın içindedir. Zafer ise eninde sonunda bu mazlum halkın olacaktır. Mazlum halkımız 100 yıldır zulüm görmektedir. Bu halk, Mescidi Aksa’yı, kutsal mekanları, evleri ve toprakları savunan kafile ile birlikte yürümekten taviz vermeyecek” ifadesini kullandı.
Siyonist işgal parlamentosu Knesset evvelki gün (08 Mart Çarşamba) ezanın susturulması önerisinin gündeme alınmasını onaylamış, yapılan tartışmaların ardından kanunu onaylamıştı.
fiem

Yorumlar