Siyonist İşgal Hükümeti İşgalin Yıldönümünde Batı Yaka’da Toplanmak İstiyor

Siyonist işgal hükümeti, Batı Yaka’yı işgal edişinin ellinci yıldönümünde Batı Yaka’da toplanma kararına sert tepki gösteren Toprağı Savunmak ve Yerleşim Birimlerine Karşı Çıkmak İçin Ulusal Ofis, bunun Batı Yaka’yı ilhak anlamına geleceğini belirtti. 

Görüntülenme: 2605 Tarih: 11 Mart 2017 02:46
Siyonist İşgal Hükümeti İşgalin Yıldönümünde Batı Yaka’da Toplanmak İstiyor

Ulusal Ofis tarafından yapılan açıklamada işgal hükümetinin niyetlendiği toplantının gerçekleşmesi durumunda bunun çok tehlikeli bir adım olacağını hatırlatarak, işgal hükümeti farkında olsa da olmasa da bunun Batı Yaka’yı ilhak anlamına geleceğini ifade etti.
Ofis yayınladığı raporda, “Siyonist işgal rejimi hükümeti işgal edilişinin 50’nci yıldönümünde Batı Yaka’da, doğu ve batısıyla Kudüs, El-Halil veya büyük bir yerleşkede toplanmakla bütün dünyaya Batı Yaka, Kudüs ve Golan Tepeleriyle ilgili mesaj vermiş olacak. Aynı şekilde bununla Birleşmiş Milletler’in işgal rejiminin inşa ettiği yerleşkeleri kınamak ve yasa dışı ilan etmek için çıkardığı 2334 sayılı kararı başta olmak üzere BM’nin kararlarıyla uluslararası camianın kararlarına karşı tutumunu da göstermiş olacak” ifadesini kullandı.
İşgal rejimi İsrail’de yayınlanan Makor Rishon gazetesi verdiği haberde Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun işgal rejimi parlamentosu Knesset’e bağlı Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, Kudüs’ü işgal edişlerinin 50’nci yıldönümünde hükümet olarak işgal altındaki Kudüs’te bir toplantı yapmak, başka bir toplantıyı da Batı Yaka’daki bir yerleşkede yapmak, Beytlahim’in güneyinde bulunan Kfar Etzion yerleşkesinde de büyük bir tören düzenlemek istediklerini söylediğini yazdı.
 
fiem

Yorumlar