Siyonist Yerleşimciler Nablus'ta Zeytin Ağaçlarını Çaldı

Batı Yaka'da Filistinlilerin arazilerine girerek çeşitli şekillerde zarar veren yahudi yerleşimcilerin Nablus vilayetinin güneyindeki Es-Saviye beldesinde 150 zeytin ağacını gasp ettiği haber verildi. 

Görüntülenme: 1620 Tarih: 12 Mart 2017 01:49
Siyonist Yerleşimciler Nablus'ta Zeytin Ağaçlarını Çaldı

Batı Yaka'nın kuzeyinde yahudi yerleşimiyle ilgili meselelerin takibini yapan Gassan Dağlas'ın verdiği bilgilere göre bugün (12 Mart Pazar) sabah Rahalim yahudi yerleşim merkezi civarındaki arazilerin sahipleri, arazilerine budama yapmak için gittiklerinde yaklaşık 150 zeytin ağacının sökülüp çalındığını görünce dehşet içinde kaldılar.
Açıklamada, Rahalim yahudi yerleşim merkezinin çitlerinin hizasında bulunan söz konusu arazilerin sahiplerinin, yahudi yerleşim merkezine yakın olması gerekçesiyle arazilerine ancak işgal güçleri tarafından özel izin verilmesinden sonra gidebildiklerine ve kendilerine birkaç günden beridir bu iznin verilmediğine dikkat çekildi.
Çalınan zeytin ağaçlarının Heysem Kefane ve Suheyl Süleyman isimli Filistinlilerin arazilerinde bulunduğu ifade edildi.
Filistin'in Batı Yaka bölgesine adeta eşkıya çeteleri olarak yerleştirilen yahudi yerleşimciler bazen Filistinlilerin topraklarına girip ağaçlarını yakıyor, bazen baltalarla kesiyor, bazen de söküp götürüyorlar. Yerleşimciler sadece ağaçlara zarar vermekle yetinmiyor zaman zaman koyunlarını ve büyük baş hayvanlarını gasp ediyorlar. Bütün bunları yapmaları sebebiyle cezalandırılmadıkları için cüretlenen yerleşimciler zaman zaman Filistinlilerin evlerini de içindeki insanlarla birlikte yakmaktan çekinmiyorlar.
 
 fiem

Yorumlar