FHKC'den Sürpriz Yerel Seçim Kararı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), dün (12 Mart Pazar) akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, yerel seçimlere katılma kararını askıya aldığını duyurdu. 

Görüntülenme: 2247 Tarih: 13 Mart 2017 06:44
FHKC'den Sürpriz Yerel Seçim Kararı

FHKC Siyasi Birimi üyelerinden Halide Cerrar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Ramallah'ta göstericilere ve şehit Basil El-A'rac'ın babasına saldırmasını protesto ettiklerini söyledi.
Cerrar, göstericilere ve şehidin babasına saldıranlar hesap verinceye ve Filistin halkının evlatlarına baskı politikasına son verilinceye kadar protestolarını tırmandıracaklarını ifade etti.
FHKC'ye ait El-Hedef sitesinde yayınlanan açıklamalarında Cerrar, Filistin Yönetimi'nin Batı Yaka'da işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonunu protesto için daha başka adımlar atacaklarını bildirdi.
Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, şehit Basil El-A'rac ve işgal zindanlarında yatan beş arkadaşının Filistin Yönetimi mahkemesince yargılanmasını protesto için düzenlenen gösteriye şiddet kullanarak sert bir şekilde müdahale etmişti.
FHKC, daha önce yaptığı açıklamada da göstericilere saldırıdan tamamen Filistin Yönetimi'nin sorumlu olduğunu belirtmiş ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istemişti.
fiem

Yorumlar