Siyonist Güçler Kudüs'te Şehit İbrahim Matar'ın Taziye Çadırına Baskın Düzenledi

İşgal güçleri, işgal altındaki Kudüs kentinin doğusundaki Cebel El-Mukebbir beldesinde Şehit İbrahim Matar için kurulan taziye çadırına baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 2180 Tarih: 13 Mart 2017 01:22
Siyonist Güçler Kudüs'te Şehit İbrahim Matar'ın Taziye Çadırına Baskın Düzenledi

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri çadırda ve çevresinde bulunanları güç kullanarak dağıttıktan sonra taziye çadırını da söktü.
Bu arada, Şehit İbrahim Matar'ın ailesi, işgal polisinin oğulları İbrahim'i Mescid-i Aksa'da sabah namazını kıldıktan sonra yargısız infaz ederek şehit ettiğini söyledi.
İşgal polisinin iddiasına göre Şehit İbrahim Matar, bu sabah erken saatlerde iki işgal askerini bıçaklayıp yaraladıktan sonra işgal güçlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.
İşgal polisi sözcüsü Luba Es-Semri, bu sabah sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Babu'l-Esbat semtinde Sınır Muhafızlarından iki askerin bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandıklarını, askerlerden birinin yarasının hafif ve diğerinin orta derecede olduğunu, eylemci gencin ise ateş edilerek etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.
Görgü tanıkları ise işgal güçlerinin ambulansların ve Mescid-i Aksa cemaatinin yerde yaralı olarak yatan Filistinli gence müdahalesine izin vermediğini bildirdi.
 
 fiem

Yorumlar