Siyonist Güçler Barışçıl Protesto Gösterisine Sert Bir Şekilde Müdahale Etti

İşgal güçleri, Kabul beldesi sakinlerinden 20 yaşındaki Muhammed İbrahim'e verilen idari hapis cezasını protesto amacıyla bugün (15 Mart Çarşamba) öğle saatlerinde Hayfa'da mahkeme binası önünde düzenlenen gösteriye sert bir şekilde müdahale etti. 

Görüntülenme: 2032 Tarih: 15 Mart 2017 15:25
Siyonist Güçler Barışçıl Protesto Gösterisine Sert Bir Şekilde Müdahale Etti

Kaynaklar, işgal güçlerinin göstericileri darp ettiğini ve müdahale sırasında göstericilerden birçoğunun yaralandığını veya göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
Arab 48 sitesinin bildirdiğine göre, Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereke, Şeyh Raid Salah, Özgürlükler Komitesi Başkanı Şeyh Kemal El-Hatib, Kabul Yerel Meclisi Başkanı Salih Reyyan ile çok sayıda aktivist ve gencin aile fertleri Hayfa'daki Merkez Mahkemesi önünde düzenlenen gösteriye katıldı.
Göstericilerin idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulan Filistinli gencin serbest bırakılmasını isteyen pankartlar taşıdıkları bildirildi.
Geçen yıl 10 Mayıs'tan bu yana işgal zindanlarında tutulan Muhammed İbrahim'in cezasının idari hapis cezasına çevrildiği ve mahkemenin bugün idari hapis cezasını uzatma kararı vermesinin beklendiği ancak kararın Pazar gününe ertelendiği kaydedildi.
Yargıcın duruşma salonuna basın mensuplarını almadığı ve dosyada gizli bilgiler bulunduğu iddiasıyla duruşmanın bir kısmında da Filistinli genci ve avukatını duruşma salonundan çıkardığı ifade edildi.
 
 fiem

Yorumlar