Ürdün'den Filistinli Kadın Direnişçi Hakkında Önemli Karar

Filistin asıllı Ürdünlü eski esir Ahlam Et-Temimi'nin avukatı Hikmet Er-Ravaşide, Amerika'nın Et-Temimi'nin teslim edilmesi talebinin altı ay önce geldiğini fakat Ürdün yargısı tarafından reddedildiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1254 Tarih: 17 Mart 2017 14:45
Ürdün'den Filistinli Kadın Direnişçi Hakkında Önemli Karar

Avukat Er-Ravaşide, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine dün yaptığı açıklamada, Amman Sulh Ceza Mahkemesi'nin üç ay önce Amerika'nın talebinin reddedilmesi yönünde kararı olduğunu bildirdi.
Kararın Temyiz Mahkemesi tarafından onanmayı beklediğini kaydeden Avukat Er-Ravaşide, Temyiz Mahkemesi'nin daha önce Amerika tarafından teslimi istenenler hakkındaki kararlarının Amerika ve Ürdün arasındaki suçlu değişimi anlaşması Ürdün Parlamentosu tarafından onaylanmadığı için geçerli olmadığı gerekçesiyle teslim edilmemeleri yönünde olduğunu hatırlattı.
Ahlam Et-Temimi'nin Amerika'da yargılandığı davadan işgal rejiminde yargılandığını ve cezasının bir bölümünü çektikten sonra esir takası anlaşmasıyla serbest bırakıldığını belirten Er-Ravaşide, daha önce yargılandığı bir davadan yeniden yargılanmasının hukuka aykırı olduğunu ifade etti.
Avukat Hani Zahide de Amerika ve Ürdün arasındaki suçluların değişimi anlaşmasının anayasaya aykırı olduğunu ve söz konusu anlaşmaya dayanarak kimsenin teslim edilemeyeceğini bildirdi.
Ürdün televizyonu 7'nci kanalı da bu sabah yayınladığı haberde Ürdün Adalet Bakanlığı'nın Amerika'nın Ahlam Et-Temimi'nin teslim edilmesi talebine olumsuz yanıt verdiğini söyledi.
 
 fiem

Yorumlar