Cevad Zarif : Siyonist Rejim Uluslararası Toplum İçin En Büyük Nükleer Tehdittir''

İran Dışişleri Bakanı, Al-Mayadeen kanalına verdiği röportajda, Siyonist Rejim’in bölge ve uluslararası toplum için en büyük nükleer tehdit olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1391 Tarih: 17 Mart 2017 15:47
Cevad Zarif : Siyonist Rejim Uluslararası Toplum İçin En Büyük Nükleer Tehdittir''

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Al-Mayadeen kanalına verdiği röportajda, “Siyonist Rejim, bölge ve uluslararası toplum için en büyük nükleer tedittir” dedi.

Zarif ilaveten, “Suudi Arabistan ve Siyonist Rejim, İran ve 5+1 Grubu arasında nükleer anlaşma imzalanmaması için çok uğraştı, lakin herhangi bir sonuca varamadılar. Nükleer anlaşma sonrası dönemde de onun yürürlüğe geçmesini engellemek istiyorlardi, fakat tekrar başarısız oldular” açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı, “ABD hükümeti, İran’a karşı uyguladığı yaptırımların bir sonuca varamayacağını çok iyi biliyor. Dolayısıyla nükleer anlaşma onlar için en iyi seçenektir” değerlendirmesini yaptı.

İran-Türkiye ilişkilerine de işaret eden Zarif, “Türkiye, İran’ın en önemli komşusudur. Ayrıca bölgede etkin ve yapıcı role de sahiptir. Kanaatimce Ankara yönetimi terör örgütlerine askeri ve mali desteklerin ulaşmasını engellemelidir” şeklinde konuştu.

mehrnews

Yorumlar