Siyonist Mahkeme Esir Muhammed El-Hurub’a 4 Kez Müebbet Hapis Cezası Verdi

İşgal rejimi Ofer Askeri Mahkemesi, 2015 yılında İsraillilere ateş açmakla suçlanan Filistinli gence dört kez müebbet hapis cezası verdi. 

Görüntülenme: 1517 Tarih: 19 Mart 2017 00:18
Siyonist Mahkeme Esir Muhammed El-Hurub’a 4 Kez Müebbet Hapis Cezası Verdi

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesinin bildirdiğine göre, işgal rejimi askeri mahkemesi El-Halil vilayeti sakinlerinden Muhammed El-Hurub’u Kasım 2015’te Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi Kavşağı yakınlarında işgalcilere ateş açarak üç İsrailliyi öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırdı.
İşgal mahkemesinin Filistinli gence hapis cezasıyla birlikte 750 bin şikel para cezası da verdiği ifade edildi.
Filistinli direnişçilerin ailelerini topluca cezalandırmak ve işgalcilere yönelik eylem planlayanlara gözdağı vermek amacıyla Filistinli eylemcilerin ailelerine ait evleri yıkan işgal yönetimi Muhammed El-Hurub’un ailesine ait El-Halil’in Deir Samit beldesindeki evi de yıktı.
Filistinli esir Muhammed El-Hurub, Kasım 2015’te El-Halil’in kuzeyindeki Etzion Kavşağı yakınlarında otomobille çarpma ve ateş açma eylemlerini gerçekleştirerek üç yerleşimciyi öldürmüş ve yaklaşık on yerleşimciyi de yaralamıştı.
Eylem sırasında yaralanan El-Hurub, daha sonra işgal güçlerince gözaltına alındı. İşgal rejimi askeri savcılığı, esir Muhammed El-Hurub hakkında on kez müebbet hapis cezası talep etmişti.
 
fiem

Yorumlar