Nablus'taki Olayların Arkasında Kim Var?

Nablus Valisi Ekrem Er-Recub, Fetih Hareketi'nden kovulan Muhammed Dahlan'ın Belata Kampı'ndaki suçlulara mali ve lojistik destek sağladığını söyledi. 

Görüntülenme: 1294 Tarih: 20 Mart 2017 15:34
Nablus'taki Olayların Arkasında Kim Var?

Er-Recub, dün gece ve bu sabah (20 Mart Pazartesi) erken saatlerde Belata Kampı'nda yaşanan ve bir güvenlik görevlisinin öldüğü ve bir diğerinin yaralandığı, güvenlik güçlerince aranan bir kişinin de yaralandığı olayları basın toplantısı düzenleyerek değerlendirdi.
Er-Recub, güvenlik güçlerince aranan ve çatışmalar sırasında ağır yaralanan Ez-Za'bur lakaplı Ahmed Ebu Hammade'nin daha önce Dahlan lehine slogan attığını ve Fetih'ten kovulan lider lehine slogan atmaları için insanlara para verdiğini bildirdi.
"Genç yaşta bir insan bu kadar silahı nereden buluyor? Ona bu silahları ve parasını kim sağlıyor?" diye soran Er-Recub, Ebu Hammade'nin de üyesi olduğu silahlı grubun 2-3 milyon şikel değerinde silaha sahip olduğunu belirtti.
Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinden bir grubun Ebu Hammade'nin hareketleri hakkında alınan istihbarat üzerine harekete geçtiğini ve aracını kuşattığını kaydeden Er-Recub, güvenlik görevlilerinden birinin aracın kapısını açmaya gittiğinde Ebu Hammade'nin kendisine ateş açtığını ve araçtan inerek kaçmaya çalıştığını söyledi.
Nablus Valisi, aranan kişilerin teslim olmaları için çok çaba sarf ettiklerini fakat söz konusu kişilerin arkasında onları kışkırtan ve destekleyen başka birileri olduğu için çabalarının başarısız olduğunu dile getirdi.
 
 fiem

Yorumlar