Hamas, Mazin Fukaha'nın Şehit Edilmesinden Siyonist İşgalcileri Sorumlu Tuttu

Hamas hareketi, İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın şehit edilmesinden tamamen siyonist işgal rejimini ve onun işbirlikçilerini sorumlu tuttu. 

Görüntülenme: 1643 Tarih: 25 Mart 2017 09:18
Hamas, Mazin Fukaha'nın Şehit Edilmesinden Siyonist İşgalcileri Sorumlu Tuttu

Hamas, dün (24 Mart Cuma) gece geç vakitlerde Mazin Fukaha'nın şehit edilmesiyle ilgili Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bir taziye mesajı yayınladı ve Fukaha’nın İzzettin El-Kassam Tugayları’nın Batı Yaka bölgesindeki kahraman komutanlarından ve Filistin halkının mücahitlerinden biri olduğunu, Özgürlerin Vefası takas anlaşmasında özgürlüğüne kavuştuğunu vurguladı.
Açıklamada şehitlerin kanlarının zayi olmayacağına ve Hamas'ın bu tür cinayetler karşısında nasıl bir tavır takınacağını bildiğine dikkat çekildi.
Hamas'ın siyasi liderlerinden Halil El-Hayye de cinayetle ilgili açıklamasında şöyle konuştu: "Şehit Fukaha'nın kimseyle bir husumeti yoktu. Güvenlik teşkilatı cinayet hakkında acil soruşturma başlatmıştır. Ancak bu cinayetten istifade eden tek taraf siyonist işgal rejimidir."
Filistin Esir Kulübü de olayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Özgürleştirilmiş eski esirlerden ve Batı Yaka'dan Gazze'ye sürgün edilenlerden olan Mazin Fukaha'nın şehit edilmesinden istifade eden tek taraf esirlerin ve özgürleştirilenlerin davasıyla ilgilenen ulusal hareketin mücadelecilerinin izlerini takip etmeye devam eden siyonist işgal rejimidir. Bu cinayet aynı zamanda işgal rejiminin özgürleştirilmiş eski esirlerin aleyhine tansiyonu yükselttiği ve bazı ülkelerden onları yeniden tutuklamalarını istediği bir zamana denk gelmektedir."
 
fiem

Yorumlar