Terörist İsrail BM'nin Kararlarını Çiğniyor

BM Genel Sekreteri'nin Ortadoğu'da barış çalışmaları temsilcisi Nikolay Mladenov, BM'nin İsrail'in tüm yerleşim projelerini yasa dışı saydığına dikkat çekerek; yasa dışı yerleşim merkezleri inşaatı planlarının artmasından dolayı üzgün olduklarını ifade etti. 

Görüntülenme: 1826 Tarih: 25 Mart 2017 08:23
Terörist İsrail BM'nin Kararlarını Çiğniyor

Mladenov, Güvenlik Konseyi'nin geçtiğimiz Aralık ayında çıkardığı ve Yahudi yerleşim merkezleri inşaatını kınayan, bu inşaatların derhal durdurulmasını isteyen 2334 sayılı kararının uygulanması konusunda Güvenlik Konseyi'nin önünde yaptığı sözlü açıklamada; son üç ay içinde yeni yerleşim merkezleri inşaatında veya yeni projelerin gündeme getirilmesinde belirgin bir artış olduğunu vurguladı.
Mladenov açıklamasında, Ocak 2017 içinde 5500 yeni yerleşim biriminin inşaatının duyurulduğunu, buna ek olarak 3000 yeni yerleşim birimi inşaatının da projesinin hazırlandığını dile getirdi.
Mladenov, Kudüs'te dört yerleşim merkezinde yüzlerce eve inşaat ruhsatı verilmesi sebebiyle faaliyetlerin bütün hızıyla devam ettiğine dikkat çekti.
Mladenov bu arada Filistinlilerin evlerinin yıkılması konusu üzerinde de durdu ve özellikle bedevi bölgelerinde sürekli evlerin yıkıldığını, Filistinlilerin evlerini inşa etmeleri için ruhsat verilmediğini veya ruhsatlarda çok büyük zorluklar çıkarıldığını dile getirerek, C bölgesinde Filistinlilere ait 145 evin Kudüs'ün doğusunda da 48 evin yıkıldığını söyledi.
 
 fiem

Yorumlar