Şehit El-Kassam Komutanı Mazin Fukaha'nın Cenazesi Gazze'de Kaldırıldı (FOTO)

Siyonist işgalciler tarafından dün (24 Mart Cuma) gece Gazze şehrinin güneyindeki Tellu'l-Heva bölgesinde şehit edilen İzzettin Kassam Birlikleri komutanı Mazin Fukaha'nın cenazesi bugün öğle namazının ardından Gazze'de on binlerce kişinin katılımıyla defnedildi. 

Görüntülenme: 2855 Tarih: 25 Mart 2017 05:38
Şehit El-Kassam Komutanı Mazin Fukaha'nın Cenazesi Gazze'de Kaldırıldı (FOTO)

Cenazeye kalabalık bir halk kitlesinin yanı sıra Hamas'ın ve diğer direniş gruplarının ileri gelenlerinden birçok kişi katıldı.
Cenaze namazını Büyük El-Umeri Camisi'nde, Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye kıldırdı. Heniyye, cenaze töreninde yaptığı konuşmada; "Akıtılan kanlara sahip çıkacak, yapılan vasiyetleri koruyacak ve savaşı sürdüreceğiz" dedi.
Cenazeye katılan kalabalık Şehit Fukaha'nın intikamının alınmasını isteyen sloganlar attı.
Cenaze namazının kılındığı Büyük El-Umeri Camisi'nde başlayan cenaze töreni şehidin cenazesinin defnedildiği Şeyh Rıdvan Mezarlığı'na kadar devam etti.
Şehit için bir tören de doğum yeri olan Tubas'ta düzenlendi. Batı Yaka'nın kuzeyinde yer alan şehirde şehidin babasının öncülüğünde düzenlenen ve evinin önünden başlatılan törende gıyabi cenaze namazı kılındı.
Gazze'deki cenaze töreninde konuşma yapan ve Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, komutan Mazin Fukaha'nın şehit edilmesinden tamamen siyonist düşmanın sorumlu olduğunu vurgulayarak, El-Kassam Tugayları’nın uygun bir şekilde karşılık verecek kabiliyete sahip olduğunu söyledi.
Törende İslamî Cihad Hareketi'nin Gazze'deki lideri Muhammed El-Hindi de konuşma yaptı ve işgalcinin cinayetlerine cevap vermenin direnişin hakkı olduğunu, siyonist düşmanın komutanları ve mücahitleri tasfiye ederek Filistin halkının mücadele azmini kırabileceği beklentisinde yanılgı içinde olduğunu belirtti.
fiem
fukaha2
fukaha1

Yorumlar