''Fukaha'nın Şehadeti Filistin'in Özgürlüğüne Kavuşması İçin Ödenmiş Bir Bedeldir''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Isam Ed-Dealis, işgal rejiminin eski esir Mazin Fukaha'yı suikast düzenleyerek şehit etmesinin Yenilmiş Ekin Savaşı'nın bitiminden bu yana direnişin kurduğu dengeyi bozmakta aciz kaldığının göstergesi olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 2116 Tarih: 26 Mart 2017 00:38
''Fukaha'nın Şehadeti Filistin'in Özgürlüğüne Kavuşması İçin Ödenmiş  Bir Bedeldir''

Ed-Dealis, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde Kudüs Açık Üniversitesi'nin Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıldönümü anısına düzenlediği etkinlikte konuştu.
Şehit Fukaha'nın Gazze'nin değerli bir misafiri olduğunu belirten Ed-Dealis, Fukaha'nın şehadetinin Filistin'in özgürlüğe kavuşması için verilmiş bir bedel olduğunu bildirdi.
Gazze'nin suikasta misilleme için zor zamanda zor bir karar alabileceğini kaydeden Ed-Dealis, bununla birlikte misilleme için doğru zamanın bekleneceğini ifade etti.
Hamas'ın Filistin topraklarından taviz verdiği yönündeki iddiaları yalanlayan Ed-Dealis, esirlerin özgürlüklerine kavuşacakları ve mültecilerin Filistin topraklarına dönecekleri günün yakın olduğu müjdesini verdi.
Ed-Dealis, konuşmasında Şeyh Ahmed Yasin'in menkıbelerine de değinerek, vaktini İslami davete ayırdığını ve direnişi desteklediğini ifade etti.
 
fiem

Yorumlar