Siyonist Güçler Hamas Liderlerinden Rafet Nasif'i Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (27 Mart Pazartesi) erken saatlerde İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Rafet Nasif'i Tulkerem'deki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1986 Tarih: 27 Mart 2017 06:29
Siyonist Güçler Hamas Liderlerinden Rafet Nasif'i Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah ayrıca Batı Yaka'nın birçok bölgesine baskın düzenledi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Tulkerem'in güney mahallesine yirmiden fazla araçla girerek Nasif'in evine baskın düzenledi ve evde arama yaptı.
Bir süre Hamas'ın sözcülüğünü yapan ve hareketin önde gelen liderlerinden biri olan Rafet Nasif'in işgal rejimi zindanlarında yaklaşık yirmi yıl esir tutulduğu ve idari hapis cezasının bitmesiyle bir ay önce serbest kaldığı ifade edildi.
Bu sabah Batı Yaka'nın birçok bölgesine baskın düzenleyen işgal güçleri Beyt Feccar beldesinde Ala Muhammed Tagatıga, Isam Muhammed Tagatıga, Munir Muhammed Tagatıga ve Fayiz Ali Diriyye'yi, Beytlahim kentinde ise Yahya Hani Cadu ve Ala Muhammed El-Herimi'yi gözaltına aldı.
İşgal güçleri, Ramallah'a bağlı Rantis beldesinde de birçok eve baskın düzenleyerek eski esirler Mutez Semih ve Cihad Sari ile Zeyd Semih'i gözaltına aldı.
Cenin kentinde işgal güçlerinin bir kişiyi gözaltına aldığı ve evlerde arama yaptığı, baskın sırasında işgal güçleriyle bölge sakinleri arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre Kalkiliya'da da işgal güçleri El-Gar'an Mahallesi'nde birçok eve baskın düzenledi ve evlerde arama yaparak ev sakinlerine eziyet etti.
 
fiem

Yorumlar