​Hamas Milletvekilleri Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu İle Görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu Değişim ve Islah Grubu üyesi milletvekillerinden oluşan bir heyet bugün (27 Mart Pazartesi) Ramallah'ta Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Hüsnü Gürcan Türkoğlu ile görüştü. 

Görüntülenme: 2787 Tarih: 27 Mart 2017 18:39
​Hamas Milletvekilleri Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu İle  Görüştü

Hamas heyetinde Kudüs'ten Batı Yaka'ya uzaklaştırılan milletvekilleri Ahmed Atvan ve Muhammed Tavtah ile milletvekilleri Eymen Dırağime ve Abdulcabir Fukaha'nın yer aldığı bildirildi.
Büyükelçi Türkoğlu ile görüşmekten duydukları memnuniyeti ifade eden milletvekilleri, Türkiye'nin bölgedeki ağırlığı ve özellikle Filistin davasına verdiği destek nedeniyle Türkiye'yle ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.
Milletvekilleri görüşmede işgal rejiminin ezan yasağı gibi ihlallerini, Kudüs halkının eğitim sorunlarını ve okulların kapatılmasını, Filistinlilerin okullarında işgal rejimi eğitim programının dayatılmasını ve benzeri konuları ele aldı.
Milletvekilleri ayrıca işgal rejiminin Filistinlilerin evlerine yönelik yıkım politikasına, arazi gaspına, Mescid-i Aksa'ya ve diğer kutsal mekânları hedef alan ihlallere değindi.
Büyükelçi Türkoğlu'nun da görüşmede Filistin uzlaşısının önemine ve zorunlu olduğuna işaret ederek, Türk hükümetinin Kudüs dosyasını yakından takip ettiğini bildirdi.
 
fiem

Yorumlar