Halid Meşal: ''İşgal Varolduğu Sürece Direniş de Olacak''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas yönetiminin kendisine yapılan meydan okumayı kabul ettiğini, çatışmanın devam etmesinin normal olduğunu, işgal var olduğu sürece direnişin de olacağını söyledi. 

Görüntülenme: 2407 Tarih: 28 Mart 2017 20:25
Halid Meşal: ''İşgal Varolduğu Sürece Direniş de Olacak''

Meşal, Şehit Mazin Fukaha'nın anısına dün akşam (27 Şubat Pazartesi) Gazze'de düzenlenen etkinlikte yayınlanan konuşmasında, "Düşman çatışma kurallarını değiştirirse hareketin siyasi ve askeri yönetimi sorumluluğunu üstlenir ve şehitlere vefasını sürdürür" dedi.
 
İşgalcinin Fukaha'yı hedef alan suikast ile Hamas yönetimine mesaj gönderdiğini belirten Meşal, Hamas'ın iradesinin işgalcinin iradesinden ve silahından daha güçlü olduğunu bildirdi.
 
Savaşta her iki tarafın da birbirinin askerlerini öldürdüğünü ve sonuçta kendilerinin zafer kazanacağını kaydeden Meşal, işgalcilere seslenerek, "Cevap işittiğiniz değil gördüğünüz olacak" dedi.
 
Hamas'ın siyaset ve diplomasi ile her türlü mücadele yolunu kullandığını belirten Meşal, bununla birlikte direnişte ısrar ettiğini söyledi.
 
Meşal, Hamas'ın siyasi performansını geliştirdiğini fakat milli sabitelerden vazgeçmediğini vurguladı.
 
Şehit Mazin Fukaha'nın çocukluğundan bu yana direnişin içinde olduğunu ve temenni ettiği şehadete kavuştuğunu ifade eden Meşal, şehadetin şehit için büyük bir kazanç ve zafer olduğunu, millet ve ümmet için de zafere giden yolu açtığını dile getirdi.
 
Meşal, şehitsiz zafer ve direnişsiz işgalden kurtuluş olmayacağını hatırlattı.
 
fiem

Yorumlar