Siyonist Güçler Batı Yaka’da Filistinli 3 Gümrük Memurunu Tutukladı

Siyonist işgal güçleri dün akşam, işgalci İsrail’den Batı Yaka’nın Selfit şehrine kaçak yollarla sokulmaya çalışılan malları engellemeye çalışan Filistin Yönetimine bağlı 3 gümrük memurunu gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1449 Tarih: 29 Mart 2017 01:58
Siyonist Güçler Batı Yaka’da Filistinli 3 Gümrük Memurunu Tutukladı

Gümrük idaresi tarafından yapılan açıklamada, Filistin Yönetimiyle işgal rejimi arasında gümrük memurlarının çalışmaları konusunda işbirliği ve uyum olmasına rağmen tutuklanan üç memurun sorgu için polis merkezine götürüldükleri belirtildi.
Açıklamada ayrıca, gümrük memurlarından üç kişinin İsrail’den aldığı mallarla belgesiz bir şekilde Batı Yaka’ya girmeye çalışan bir kamyonu durdurmak istedikleri, ancak sürücünün kaçıp devriye aracına çarptığı, çarpma sonucu memurlardan birinin yaralandığı, çok geçmeden bölgeye işgal polisinin gelip Filistinli görevlileri gözaltına aldığı ve sorgu için yakında bulunan Ariel yerleşkesindeki polis karakoluna götürdüğü ifade edildi.
1995 yılında başkanlık kararıyla kurulan ve içişlerine bağlı olan gümrük memurları hükümetin mali ve ekonomik politikasını uyguluyor.
Birim, gümrük ve vergi kaçakçılığı yanında, Filistin Yönetimine bağlı yerlere giren ve çıkan ürün ve malzemeleri kontrol etme, piyasadaki ürünlerin kalitesini kontrol etme gibi görevleri ifa ediyor.
Diğer taraftan görgü şahitleri, işgal güçlerinin dün gece geç saatlerinde Selfit ve Kefel Haris beldesi girişinde geçici barikatlar kurup gelip geçenlerin kimlik kontrollerini yaptığını belirtti.
 
fiem

Yorumlar