Fransa’da Ekonomik Kuruluşlar Siyonist Yerleşkeleri Destekliyor

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, “Fransa Bankalarıyla İsrail Yerleşim Birimleri Arasındaki Tehlikeli İlişki” adı altında geniş bir rapor yayınladı. 

Görüntülenme: 1818 Tarih: 29 Mart 2017 18:03
Fransa’da Ekonomik Kuruluşlar  Siyonist Yerleşkeleri Destekliyor

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, Fransa’da dördü banka ve biri de sigorta şirketi olmak üzere beş ekonomik kuruluşun işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde inşa edilen yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren Siyonist banka ve finans şirketlerinin çalışmalarına ortak olarak yerleşkeleri ekonomik yönden desteklediklerini belirtti.
Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, “Fransa Bankalarıyla İsrail Yerleşim Birimleri Arasındaki Tehlikeli İlişki” adı altında geniş bir rapor yayınladı.
Raporda, BNP Paribas, Societe Generale ve BBCA ve dördüncü bir bankanın yanında Axa Sigorta şirketinin yerleşim birimlerinde çalışan banka ve şirketlere yardım etmeyi sürdürdükleri belirtildi.
İnsan Hakları Birliği ile Genel İş Konfedarasyonu’nun katkılarıyla hazırlanan raporda, Fransa’nın bu devasa mali kuruluşlarının Siyonist bankalarda hisse sahibi olduklarına ve mali şirketler idare ettiklerine dikkat çekilerek, bu kuruluşların yerleşkelerdeki inşaatları finanse etme yoluyla Siyonist rejimin yerleşim birimleri inşaatı politikasında önemli ve ciddi bir rol oynadıkları ifade edildi.
İnsan hakları kuruluşu yayınladığı raporda ayrıca, Fransa uyruklu bu şirketlerin yerleşim birimlerinde inşaat ve fabrika yapımında görev aldıkları gibi telefon, internet ve hatta Filistinlileri gözetleme için yapılan alt yapıda da çalıştıklarını kaydetti.
Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Maryse Artigailon, Fransız şirketlerinin sadece kar peşinde koşmalarının ve azıcık bir mal için kendilerini zalim konumuna düşürmelerinin üzüntü verici olduğunu söyledi.
BM işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde inşa edilen yerleşkeleri yasa dışı ilan etmesine rağmen işgal rejimi Filistin topraklarını gasp edip üzerinde yerleşke inşa etmeye devam ediyor.
 
 fiem

Yorumlar