Gasıp İsrail Hükümeti Nablus’ta 977 Dönümlük Arazinin Gaspını Onayladı

Filistin toraklarını gasp edip çalmaya devam eden işgal hükümetinin daha önce boşalttığı Amona yerleşkesinin yerine yeni bir yerleşkenin inşa edilmesi için Batı Yaka’nın Nablus şehrinde 977 dönümlük arazinin gasp edilmesini onayladığı belirtildi. 

Görüntülenme: 1385 Tarih: 31 Mart 2017 12:31
Gasıp İsrail Hükümeti Nablus’ta 977 Dönümlük Arazinin Gaspını Onayladı

Dün (30 Mart Perşembe) toplanan işgal hükümeti kabinesi, daha önce boşaltılan Amona yerleşkesi yerine yeni bir yerleşkenin inşa edilmesini ve var olan yerleşkelerin genişletilmesini de onayladı.
Siyonist işgal rejimindeki medya kaynakları, Siyonist işgal hükümetinin Amona yerine yeni bir yerleşke inşa edilmesi kararını Trump başkanlığındaki ABD idaresinin bilgisi dahilinde verdiğini ifade ettiler.
Maariv gazetesi ise, Başbakan Netanyahu’nun hükümete Batı Yaka’daki yerleşkelerde teknik nedenlerle ertelenen 2000 konutluk projeyi ihaleye açmak istediğini bakanlara ilettiğini yazdı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyasında ve seçimden sonra işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail’in yaptığı yerleşkelerin barışın önünde bir engel teşkil etmediğini söylemesi işgal rejiminin daha önce durdurduğu yerleşim birimleri projelerini yeniden gündeme getirmesine ve yeni yerleşke projelerini de hayata geçirmesine yeşil ışık yakmış oldu.
fiem

Yorumlar