Hamas Heyetinin Kritik Lübnan Temasları Sona Erdi

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk 22-26 Mart tarihleri arasında Lübnan’a gerçekleştirdiği ve “kritik” olarak tanımladığı ziyaretini tamamladı. 

Görüntülenme: 1817 Tarih: 31 Mart 2017 20:32
Hamas Heyetinin Kritik Lübnan Temasları Sona Erdi

Musa Ebu Merzuk’un başkanlığında Lübnan’a giden heyetin içerisinde Usame Hamdan, Ali Bereke ve Yasir Abdülhadi de yer aldı.
Heyet, Lübnan ziyareti kapsamında, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakanı Saad Hariri, Parlamento Başkanı Nebih Berri, Lübnan Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim ve önceki Başbakan Temam Selam ile bir araya geldi.
Çeşitli ulusal ya da İslami gruplara da ziyaret gerçekleştiren hareket, Abbas İbrahim’e yaptığı ziyaret esnasında Azzam El-Ahmed ve Fetih Hareketinden bir heyetle de bir araya geldi.
Ziyaretler esnasında Filistinli gruplar arasında barış anlaşmasının tesis edilmesinden ve ayrılıkların bir an önce son bulmasından yana olduğunu vurgulayan hareket, Lübnan’ı ve Lübnan’ın birliğini desteklediğini belirtti ve kamplarda yer alan halkların güvenliğinin ve istikrarının sağlanmasının, toplumsal barışın korunmasının, terörün önüne geçilmesinin büyük önem arz ettiğini ifade etti.
Lübnan’daki Filistinlilerin durumunu değerlendiren heyet, en hızlı şekilde güvenlik sorunlarının aşılması, anlaşmazlıkların son bulması, güven ve istikrarın sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.
Ayrıca görüşmede ortak gücün oluşturulmasının önemine vurgu yapıldı ve ortak siyasi komiteyi destekledikleri, Lübnan’daki tüm anlaşmazlıkların yok edilmesi gerektiği belirtildi.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar