Siyonist İsrail'in Yeni Yerleşke Kararına Bütün Dünyadan Tepki Var

Siyonist işgal rejiminin Batı Yaka’da yeni bir yerleşke inşa etme kararıyla bunun için yüzlerce dönüm araziyi gasp etme kararı Filistin’de olduğu gibi bütün dünyada tepki ve kınamayla karşılandı. 

Görüntülenme: 1374 Tarih: 01 Nisan 2017 21:26
Siyonist İsrail'in Yeni Yerleşke Kararına Bütün Dünyadan Tepki Var

İşgal hükümeti kabinesi geçen Perşembe günü (30 Mart) daha önce boşaltılan Amona yerleşkesi yerine yeni bir yerleşke inşa edilmesi kararı aldı.
İşgal rejimi, 1999 yılından beri ilk kez Batı Yaka’da yerleşke inşa etmiş oluyor. Daha önce yeni yerleşke yapmayan işgal rejimi var olanları genişletiyordu.
Hamas sözcüsü Hazım Kasım yaptığı basın açıklamasında, bu kararın işgal rejiminin uluslararası hukukun dışında hareket ettiğinin göstergesi olduğunu belirterek, işgal rejiminin yerleşim alanlarını reddeden uluslararası kararlara karşı geldiğini söyledi.
İşgal hükümetinin kararını kınayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu’nun yeni yerleşke ilanıyla Ölü Deniz zirvesine iştirak eden ve henüz ülkelerine dönmeyen Arap liderlerine meydan okuduğunu belirtti.
Kararı kınayan FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Hannan Aşravi, kararın Filistin insan haklarını hiçe sayma anlamına geldiğini söyledi.
Karara tepki gösteren BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise, yeni yerleşke kararı karşısında ürktüğünü ve hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.
Birçok Arap ve İslam ülkesi de işgal hükümetinin yeni bir yerleşke inşa etme kararını kınarken, ABD kararı anlayışla karşıladığını ifade etti.
 
fiem

Yorumlar