Siyonist Yerleşimciler Filistinli Çiftçilerin Tarlalarına Gitmelerini Engelledi

Filistinlileri baskı altında tutmaya, çalışma haklarını ihlal etmeye devam eden işgal güçlerinin bu sabah Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Nablus şehrine bağlı Karyut köyünde köylülerin tarım arazilerine gitmelerini engellediği belirtildi. 

Görüntülenme: 1613 Tarih: 01 Nisan 2017 10:09
Siyonist Yerleşimciler Filistinli Çiftçilerin Tarlalarına Gitmelerini Engelledi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren görgü şahitleri, sabah saatlerinde topraklarına giderken işgal güçleriyle ve onların himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin engellemeleriyle karşılaştıklarını söyledi.
Görgü şahitleri verdikleri bilgide bölgeye gelen yerleşimcilerin kargaşa çıkarıp çiftçileri tehdit ettiklerini, işgal askerlerinin ise yerleşimcileri koruduklarını ve Filistinli çiftçileri bölgeden uzaklaştırdıklarını ifade etti.
Siyonist işgal güçleriyle, Filistin topraklarına yerleştirilen ve her biri bir çete üyesi haline gelen Yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırmakta, ev ve araçlarını kundaklamakta, camilerini ateşe vermekte, tarım alanlarını ve hayvanlarını telef etmekte, tarım ürünlerine zarar vermekte, halkın önemli geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarını sökmektedirler.
 
fiem

Yorumlar