Ürdün Milletvekili Tarık Huri Filistin Davasına İhanet Eden Ülkeleri Yazdı

Batılı güçlerin işbirlikçisi Arap rejimleriyle bazı İslam ülkelerinin yöneticileri ve medya gurupları da Siyonist güç odaklarının direktifleri doğrultusunda Şii Müslümanları suçluyor ve Şii Hilalinden söz ediyorlar. 

Görüntülenme: 1728 Tarih: 01 Nisan 2017 19:24
Ürdün Milletvekili Tarık Huri Filistin Davasına İhanet Eden Ülkeleri Yazdı

Batılı emperyalist güçlerle Siyonist güç odakları ve özellikle ırkçı İsrail rejimi, İslam ve Arap ülkelerini çökertmek amacıyla Şii ve Sünni mezhep savaşını çıkarmaya ve Şii tehlikesi ve yayılmacılığı iddiasını telkin etmeye çalışıyorlar.

Batılı güçlerin işbirlikçisi Arap rejimleriyle bazı İslam ülkelerinin yöneticileri ve medya gurupları da Siyonist güç odaklarının direktifleri doğrultusunda Şii Müslümanları suçluyor ve Şii Hilalinden söz ediyorlar.

Sünni Arap dünyasının akıllı lider ve aydınlarıysa, bu fitneci aşılama kampanyasına direnip halkı hedef sapmaktan sakındırıyorlar. Bu aydın ve hür insanlardan biri de Ürdün milletvekili Sünni Müslüman aydın ve siyasetçi Tarık Huri’dir. Huri yayınladığı makalesinde selefi Vahhabi fırkacıların iç yüzünü ifşa edip, onları dehşete düşürdü.

Tarık Huri aydınlatıcı sorular sorup, Arap âlemini uyardı. Tarık Huri etkileyici “Acaba Filistin halkının davasına ihanet eden Şiiler miydi? Acaba Libya’yı tahrip eden ve halkını katliamdan geçirenler Şiiler midir? Acaba Irak, Arabistan ve Kuveyt’te canlı bomba olarak intihar eden ve insanları katledenler Şiiler mi?   Mescid Aksa’yı yakan ve kundaklayanlar Şiiler midir? Mısır’ın Sina çölünde bombalı terör saldırıları yapanlar Şiiler midir?  Acaba El-Kaide, DAEŞ ve Nusra Cephesi gibi terör örgütleri Şii midir? Acaba Somali’yi yakıp yok eden Şiiler midir? Peki neden intihar eylemcileri Siyonistlerin arasında eylem yapmıyor da Müslüman milletleri hedef alıp katliamdan geçiriyorlar? Acaba haramları helal ilan eden ve fetva veren aşırı selefi Yusuf El-Karzavi Şii alim midir?” diye sordu.

Tarık Huri  soruları ile ilgili şu yorumda bulundu: Durum buyken ne mutlu Siyonistlere ki tüfeklerimizin namlusunu başka bir yöne çevirip, işgal ettikleri Filistin topraklarında yeni Siyonist yerleşkeler kurup, bizlerin yaptıklarına sevinip gülüyorlar.

Ürdün milletvekili Tarık Huri ayrıca Selefi vahhabi terör saldırılarını kınayarak şunları belirtti: her gün, Suudiler, Libyalılar ve Tunuslular intihar eylemleri yapıyor ve kendilerini patlatıyorlar. Bu canlı bombalar bütün İslam ülkelerinde bomba patlatıyorlar, işgal altındaki Filistin toprakları müstesna, niçin? Acaba Lübnan İslami direniş hareketi Hizbullah mı, onların Siyonistleri hedef almasını engelliyor? Niçin Sünni Arap dünyası yöneticileri İran’daki Şah’ın iktidarına karşı çıkmıyorlardı? Hâlbuki Şah’ta Şiiydi. Hatta Şah’a bile itaat ediyorlardı. Niçin İran İslam cumhuriyetine karşı düşmanca tutum izlemektedirler?

Tarık Huri  şöyle devam ediyor: Sünni rejimler, Lübnan Hizbullah’ını niçin Filistin topraklarını işgalden kurtarmaya çalışmadığını ileri sürüp kınıyorlar. Hâlbuki Hizbullah bir siyasi parti ve cemaatten ibarettir. Buna karşılık İslam ve Arap ülkelerinin yöneticileri açık ve gizli bir şekilde Siyonist Yahudilerle işbirliği yapıp, onların gönlünü kazanmaya çalışıyor. En son örnekte Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e ihtiyaç duyduğunu belirtmesi ve Yahudilerin gönlünü kazanmaya çalışmasıdır. Eğer Fars Körfezi Arap ülkelerinin vatandaşları Filistin’deki işgalci Siyonistlere karşı Şahadet operasyonu yaparsa, DAEŞ ile El-Kaide Siyonist Yahudilerin Sinagogları üzerinde bayraklarını dalgalandırırlarsa, Arap ve İslam ülkeleri, Siyonist İsrail ile diplomatik ilişkilerini koparıp elçilik ve siyasi temsilciliklerini kapatırlarsa, yaptığım suçlamaların hata olduğuna inanır ve sözlerimi geri alırım.

Selefi Vahhabi terör örgütleri, Irak, Suriye ve Yemen ile diğer ülkelerde olsun, Şii Müslümanlarla, İslam birliği ve kardeşliğine inanan Sünni Müslümanları tekfir edip, kanlarını akıtmayı helal sayıyor ve Siyonist İsrail rejimiyle de çatışmayacaklarını açıkça diler getirmiş bulunuyorlar. Irkçı İsrail rejimi de söz konusu tekfirci terör örgütlerini Irak ve Suriye’de desteklemektedir. Amerika ile Türkiye hükümeti de selefi vahhabi terör örgütlerine güvenli bölge, yeni adıyla istikrar bölgesi kurma, onları Suriye ordusuna karşı savaşa sürükleme hayalini sürdürüyorlar.

shafaqna.com

Yorumlar