Siyonist Güçler El-Halil'de Filistinli Bir Genci Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün akşam (1 Nisan Cumartesi) El-Halil toprakları üzerinde kurulu Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında Filistinli bir genci bıçak taşıdığı iddiasıyla gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1552 Tarih: 02 Nisan 2017 16:06
Siyonist Güçler El-Halil'de Filistinli Bir Genci Gözaltına Aldı

İşgal radyosu, işgal güçlerinin Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi'nin batı kapısı civarında Filistinli gençten şüphelendiğini ve peşine düşerek gözaltına aldığını duyurdu. Gözaltına alınan gencin kimliğinin henüz öğrenilemediği belirtildi.
İşgal güçlerinin son arlarda işgal güçlerine ait alanlar ve Yahudi yerleşkeleri civarında bulunan ve üzerine bıçak veya kesici bir alet taşıyan her Filistinliyi gözaltına almaya başladığı ve birçok Filistinli genç erkeği ve kızı bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla yargısız infazla şehit ettiği ifade edildi.
Dün ayrıca Nablus kenti sakinlerinden 17 yaşındaki Ahmed Zahir Fethi Gazzal, Kudüs'teki Babu'l-Vad Caddesi'nde biri asker üç işgalciyi bıçakladıktan sonra işgal güçlerince şehit edildi.
Gazzal'ın şehit olmasıyla birlikte Ekim 2015'te başlayan Kudüs İntifadası'nda şehit olanların sayısının 292'ye ve yılbaşından bu yana şehit olanların sayısının ise 21'e yükseldiği kaydedildi. 
 
fiem

Yorumlar