Kudüs'teki Harita Dairesi Müdürü Halil Et-Tufekci'den Önemli Yerleşke Açıklaması

Kudüs'teki Harita Dairesi Müdürü Halil Et-Tufekci, Batı Yaka'da inşa edilmesi planlanan yeni yerleşkenin 20 yıl sonra inşa edilecek ilk yerleşke olacağını söyledi. 

Görüntülenme: 1345 Tarih: 02 Nisan 2017 02:10
Kudüs'teki Harita Dairesi Müdürü Halil Et-Tufekci'den Önemli Yerleşke Açıklaması

Et-Tufekci, Batı Yaka'da Yahudi yerleşimciler için konut inşasının 1967'den bu yana hiçbir zaman durmadığına dikkat çekti.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Et-Tufekci, işgal hükümetlerinin kamuoyunu aldatma politikası izlediğini ifade ederek, Yahudi mahallelerinin daha sonra yerleşkelere eklenmesinin işgal yönetiminin adeti haline geldiğini bildirdi.
Netanyahu hükümetinin Perşembe günü aldığı kararın tehlikesine dikkat çeken Et-Tufekci, daha sonra şöyle dedi: "İfadeleri inceleyen gerçek anlamı fark eder ve "Yahudi yerleşkelerinin içinde yeni konut yapamıyorsak çevresinde ve güvenlik alanında inşa ederiz" dediğini görür."
Yahudi yerleşimindeki mevcut genişlemenin gelişigüzel olmadığını, bilakis planlı olduğunu bildiren Et-Tufekci, söz konusu planın hedefinin bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını imkansız hale getirmek olduğunu belirtti.
Et-Tufekci, yeni yerleşke inşası kararının Ürdün'de gerçekleştirilen Arap Birliği Zirvesi'nden bir gün sonra alındığına işaret ederek, kararın Arap ülkelerine Yahudi yerleşimine asla son verilmeyeceği mesajı verdiğini söyledi.
 
fiem

Yorumlar