Siyonist Güçler Kana Vadisi'nde 135 Zeytin Ağacını Söktü

İşgal güçleri bu sabah (3 Nisan Pazartesi) Selfit kentinin batısındaki Deir İstiya beldesinin batısında yer alan Kana Vadisi'nde 135 zeytin ağacını söktü. 

Görüntülenme: 1354 Tarih: 03 Nisan 2017 11:36
Siyonist Güçler  Kana Vadisi'nde 135 Zeytin Ağacını Söktü

Selfit Tarım Müdürü İbrahim El-Hamed, işgal rejimi tabiatı koruma idaresinin zeytin ağaçlarının söküleceğini bildirdiğini, Kana Vadisi'nin koruma altına alınmış doğal yaşam alanı olduğunu ve bitki örtüsünün değiştirilemeyeceğini öne sürdüğünü söyledi.
El-Hamed, tabiatı koruma idaresi görevlilerinin işgal güçleri eşliğinde 135 zeytin ağacını ve fidanını söktüğünü, Filistinlilerin Kana Vadisi bölgesinde ağaç dikmelerine izin vermediğini bildirdi.
Filistinli aktivist Halid Meali de Kana Vadisi'nin çevresinde sekiz yerleşke bulunduğunu ve Yahudi yerleşkeleri sürekli genişlerken Filistinlilerin vadide ağaç dikmelerine ve herhangi bir zirai faaliyette bulunmalarına izin verilmediğini ifade etti.
Meali, Kana Vadisi'nin işgal rejimi tarafından doğal yaşamı koruma alanı ilan edilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu, işgalcilerin sivillerin ve çiftçilerin hayatını etkileyecek kararlar alamayacaklarını hatırlattı.
 
fiem

Yorumlar