UNRWA Yetki Alanının Dışına Çıktı

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir araya gelen eğitimciler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın Filistin öğretim programını değiştirmesine karşı çıkarak, bunun örgütüm yetkisi ve uzmanlığı dışında olduğuna dikkat çekti. 

Görüntülenme: 1585 Tarih: 04 Nisan 2017 04:00
UNRWA Yetki Alanının Dışına Çıktı

Düşünce ve Kültür Milli Platformu tarafından dün (3 Nisan Pazartesi) düzenlenen programa katılan eğitimciler, bu görüşlerinin Han Yunus Eğitim ve Öğretim Müdürlüğü'ne ait Alıştırma Merkezi Salonu'nda "Filistin öğretim programı ve UNRWA'nın değişiklikleri" konulu programda dile getirdi.
Eğitim ve Öğretim Bakanlığı Vekili Ziyad Sabit, UNRWA'nın Batı Yaka ve Gazze Şeridi'ndeki okullarında ilkokul birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadarki öğretim programında yaptığı değişikliklerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
İsrail'in ve bazı ülkelerin Filistin öğretim programının kışkırtıcı olduğunu öne sürdüklerini kaydeden Sabit, bu konuda birçok inceleme yapıldığını ve hiçbirinin Filistin öğretim programının kışkırtıcı olduğunu ispat edemediğini söyledi.
Sabit, İsrail'in öğretim programı üzerine yapılan incelemelerin ise Filistinliler, Araplar ve Müslümanlar aleyhinde kışkırtıcılık içerdiğini ortaya koyduğunu bildirdi.
Düşünce ve Kültür Milli Platformu Başkanı Salah En-Naga da UNRWA'nın öğretim programına müdahalesini eleştirerek, örgütün görevinin mültecilere yardım olduğunu ve başka konulara müdahale hakkı bulunmadığını hatırlattı.
UNRWA'nın Filistin öğretim programında yaptığı değişiklikler tarihe, direnişe ve Filistin kimliğine zarar verdiği gerekçesiyle Filistin içinde ve dışında tepkiyle karşılandı.
 
fiem

Yorumlar