Gazze Halkından ABD’nin Terör Listesine Aldığı Kassam Komutanına Destek

Gazze halkı, ABD’nin terör listesine aldığı Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Ahmed El-Ğandur’u terör listesine almasını kınamak için dün akşam gösteri yaptı.  

Görüntülenme: 1836 Tarih: 07 Nisan 2017 16:40
Gazze Halkından ABD’nin Terör Listesine Aldığı Kassam Komutanına Destek

Hamas’ın öncülüğünde El-Ğandur’un Gazze’nin kuzeyinde yer alan evinin önünde yapılan gösteride ABD’nin tavrı kınanırken, Filistin direnişinin meşru bir hak olduğu ifade edildi.

Gösteriye birçok Hamas liderinin yanında, Amerika’nın 2016 yılında terör listesine aldığı Hamas’ın siyasi birimi üyesi ve eski içişleri bakanı Fethi Hammad da katıldı.

Gösteride konuşan Hamas liderlerinden Muşir El-Mısri, Amerika’nın aldığı bu kararın Hamas’ı işgale karşı meşru direnişi sürdürme kararından vazgeçiremeyeceğini ve kendilerini korkutamayacağını belirterek, asıl terörün işgal rejiminin işlediği cinayet ve katliamlar olduğunu söyledi.

ABD’nin El-Ğandur’u terör listesine alması üzerine basın açıklaması yapan Hamas hareketi, bu kararın ahlaksızca olduğu gibi, Filistin halkına kendini savunma ve işgale karşı durma hakkını veren uluslararası kanunlara da aykırı olduğunu belirtti.

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada Hamas, bu kararın Siyonist rejimin Filistin halkına karşı sürdürdüğü terörü açıkça teşvik anlamına geldiğini ifade etti.

Bir tepki de İslamî Cihad Hareketinden geldi. İslamî Cihad Hareketi basın bürosu sorumlusu Davud Şihab Amerika’nın kararını kınayarak, bu kararın Filistin direnişinin azmini kıramayacağını söyledi.

Şihab yaptığı açıklamada “Filistinli komutanların Amerika’da aranılanların listesine alınması düşmanca bir karardır. Bununla Filistin direnişi hedef alınmaktadır. Filistin direnişi asla terör değildir. Aksine Filistin halkından istediğini öldüren, tutuklayan; halkı yurdundan eden, toprağını gasp eden, kutsallarını kirleten, evlerini yıkan, tarla ve bahçelerini talan eden cani işgalciye karşı meşru bir haktır” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın dün (6 Nisan Perşembe), Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Gazze’nin kuzey bölgesi komutan Ahmed El-Ğandur’u terör listesine aldığını duyurması Filistin’de büyük tepkilere neden oldu.

 fiem

Yorumlar