İsmail Rıdvan: Uzlaşı Hükümetinin Göreve Gelmesi İçin Biz Hazırız

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Rami El-Hamdallah başkanlığındaki Ramallah hükümetinin daha önce taahhüt ettiği sözleri yerine getirmesi durumunda Gazze’de çalışmasına ve krizleri çözmesine imkan vermeye hazır olduklarını belirtti.  

Görüntülenme: 1951 Tarih: 14 Nisan 2017 22:03
İsmail Rıdvan: Uzlaşı Hükümetinin Göreve Gelmesi İçin Biz Hazırız

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan grupların katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında “Uzlaşı hükümetinin bütün görevlerini yerine getirmesine imkan vermeye hazırız. Ama bir şartımız var. O da öncelikle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi, memurların yaşadığı krizi çözüme kavuşturması, Gazze’deki diğer sorunlara eğilmesi, sınır kapılarının açılması için çalışması ve Gazze’nin imarına başlamasıdır” dedi.
Rıdvan yaptığı açıklamada, uzlaşı hükümetinin Gazze’de sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda, hükümetin buradaki işlerini idare etmek için kurulan İdari Komisyonun fiilen biteceğini belirterek, hükümeti sorumluluklarını yerine getirmeye davet ettiklerini söyledi.
Herhangi bir uzlaşı veya anlaşmanın ulusal çerçeve dahilinde gerçekleşmesi gerektiğini hatırlatan Rıdvan, Hamas hareketinin tehdit ve şantaj diline boyun eğmeyeceğinin altının çizdi.
Rıdvan, Fetih Merkez Komisyonu’ndan bir heyetin Gazze’ye yapacakları bir ziyaretten memnuniyet duyacaklarını belirterek “bütün meseleleri görüşmek ve anlaşmaya varmak için kapsamlı bir ulusal diyaloga hazırız” ifadesini kullandı.
 
fiem

Yorumlar