Abbas Yönetimi ve Siyonist Rejim Gazze'yi Bunalttı

Kuşatmayı Kırma ve İmarı Yeniden Başlatmak İçin Milli Girişim Heyeti üyesi İhab El-Ğasin, Siyonist işgal rejimiyle Filistin Yönetimi başta olmak üzere birçok çevrenin katılımıyla on bir yıldır kuşatma altında tutulan Gazze’nin oldukça zor bir aşamadan geçtiğini söyledi. 

Görüntülenme: 2105 Tarih: 14 Nisan 2017 01:20
Abbas Yönetimi ve Siyonist Rejim Gazze'yi Bunalttı

El-Ğasin yaptığı basın açıklamasında “Filistin Yönetimi ile Ramallah’taki hükümetin Gazze’de çıkardıkları kargaşa, kuşatmayı ağırlaştırma adımları ve buradaki insani durumu krize sürükleme çabalarını anlamak mümkün değildir. Bunlar, Gazze’ye açılmış ahlaksız bir savaşın adımlarından başka bir şey değildir” dedi.
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze’ye yönelik tehditlerini ve daha çok kriz çıkarma çabalarını şiddetle kınadıklarını belirten El-Ğasin “Filistin Yönetimi’ne sesleniyoruz: Sizin sorumsuz politikalarınız sebebiyle acı çeken Gazze halkına karşı yaptığınız tehditler için yeter diyoruz. Sizi işgalcinin yanında durup silahınızı Gazze halkına çevirmek yerine Filistin halkı yanında yer almaya çağırıyoruz” ifadesini kullandı.
El-Ğasin, Ramallah’taki Filistinli liderlerin insani meseleleri ve insanların ihtiyaçlarını kendi çıkarları için kullanmaktan ve siyasi rant elde etmekten başka düşünceleri olmadığına dikkat çekti.
Arap ve İslam ülkelerine çağrıda bulunan El-Ğasin, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı Gazze’ye karşı sürdürdüğü insafsız politikayı bırakmasını sağlamalarını ve elektrik, maaş kesimi, fakir ve şehit yakınlarına verilen maaşları keserek yeni krizler çıkarmasına engel olmalarını istedi.
El-Ğasin açıklamasında, Kuşatmayı Kırma ve İmarı Yeniden Başlatmak İçin Milli Girişim Heyeti olarak Gazze’ye Yardım Günü’ne denk gelen bu ayın 22’sinde Gazze’ye karşı sürdürülen kuşatma ve ambargo politikalarına karşı her kesimi kuşatacak şekilde bir konferans düzenleyeceklerini hatırlattı.
 
fiem

Yorumlar